Nieuws en informatie over speelgoed, verzamelen en popcultuur met trailers van nieuwe films, series, games en comics.

San Diego Comic Convention (SDCC) Comic-Con International

De San Diego Comic Convention (SDCC) Comic-Con International is een Californische non-profit evenement, georganiseerd voor liefdadigheidsdoeleinden en toegewijd aan het creëren van bewustzijn en waardering voor strips en gerelateerde populaire kunstvormen. De comic con bestaat uit openbare presentaties, congressen, tentoonstellingen, musea en andere openbare activiteiten met betrekking tot strips, kunst en popcultuur.

Vanaf het begin wilden de oprichters van de show niet alleen de stripboeken opnemen waar ze van hielden, maar ook andere aspecten van de popcultuur waarvan ze genoten en waarvan ze vonden dat ze bredere erkenning verdienden, waaronder films en sciencefiction/fantasyliteratuur. In 1973 werd San Diego’s West Coast Comic Convention aangepast naar San Diego Comic-Con (SDCC) tijdens het vierde jaarlijkse evenement. In 1995 veranderde het non-profit evenement officieel haar naam in Comic-Con International: San Diego (CCI).

De thuisbasis van de show in de jaren zeventig was het El Cortez Hotel in het centrum van San Diego. In 1979 verhuisde de Comic-Con naar het Convention and Performing Arts Center (CPAC) en bleef daar tot 1991, tot het nieuwe San Diego Convention Cent werd geopend. Comic-Con International wordt al meer dan twee decennia gehouden op deze locatie.

Met een opkomst van meer dan 130.000 bezoekers in de afgelopen jaren – in een congrescentrum dat het maximale uit de ruimte heeft gehaald – is het evenement uitgegroeid tot lokale hotels en openluchtparken. Verschillende evenementen, games, anime, het Film Festival en de Eisner Awards vinden allemaal plaats buiten het Convention Center, waardoor een campusachtig gevoel ontstaat voor de conventie in het centrum van San Diego.

In de loop der jaren is de internationale Comic-Con het middelpunt geworden van de wereld van stripconventies. Het evenement blijft de complete congreservaring bieden met onder andere een gigantische tentoonstellingshal, honderden afzonderlijke evenementen, workshops, anime- en filmvertoningen, een awards show, cosplay, een handtekeninggebied, een kunsttentoonstelling en portfolio reviews, die artiesten samenbrengen met grote bedrijven.

Comic-Con heeft in de loop der jaren letterlijk duizenden speciale gasten op zijn conventies gepresenteerd, waarbij stripmakers, auteurs, film- en televisieregisseurs, producenten en schrijvers, en makers van alle aspecten van de popcultuur samen met hun fans werden gebracht voor een leuke en vaak openhartige discussie over verschillende kunstvormen. Het evenement heeft in de loop der jaren een verbazingwekkende reeks strip- en boekuitgevers in de tentoonstellingshal gezien. In zijn meer dan vierenhalf decennium geschiedenis heeft Comic-Con International voortdurend stripboeken en stripkunst gepresenteerd aan een groeiend publiek. Die liefde voor het stripmedium blijft de leidende factor terwijl het evenement zijn tweede halve eeuw nadert als de belangrijkste conventie voor stripboeken en populaire kunststijlen ter wereld.

San Diego Convention Center

San Diego Convention Center
111 W Harbor Dr, San Diego
CA 92101, Verenigde Staten

Plaats een reactie