Nieuws en informatie over speelgoed, verzamelen en popcultuur met trailers van nieuwe films, series, games en comics.

Het duurste stripboek ooit

Het allereerste stripverhaal van Superman heeft op 4 april 2024 een recordbedrag opgeleverd en is daarmee het duurste stripboek ooit. De comic uit 1938 ging voor 6 miljoen dollar (ruim 5,5 miljoen euro) onder de hamer. Action Comics #1 is daarmee het duurste geveilde stripboek ooit.

Action Comics #1 is een van de belangrijkste comics uit de geschiedenis, omdat Superman er zijn debuut in maakt. Volgens veilinghuis Heritage Auctions was het exemplaar in opmerkelijk goede staat.

Veilinghuisbaas Barry Sandoval benadrukte het belang van het boek. “Wie weet of er zonder Superman en Action Comics #1 ooit een gouden eeuw van comics zou zijn geweest, en of het medium überhaupt zou zijn geworden wat het vandaag de dag is.”

Het vorige recordbedrag voor een exemplaar van Action Comics #1 stond op 3,2 miljoen dollar. Volgens CGC, het bedrijf dat dit soort collectables beoordeelt op onder meer de kwaliteit, zijn er oorspronkelijk 200.000 exemplaren van de eerste Superman strip geprint. Een groot deel daarvan is verloren gegaan.

Van de eerste druk zouden er nog zo’n 100 over zijn. Daarvan zijn er 78 beoordeeld door CGC.

Bron: NU.nl

Plaats een reactie