Nieuws en informatie over speelgoed, verzamelen en popcultuur met trailers van nieuwe films, series, games en comics.

Lil Wayne & 2 Chainz – Welcome 2 Collegrove

Welcome 2 Collegrove is een gezamenlijk studioalbum van de Amerikaanse rappers Lil Wayne en 2 Chainz. Het werd op 17 november 2023 uitgebracht via Def Jam Recordings. Het is een vervolg op 2 Chainz zijn derde studioalbum ColleGrove (2016), dat oorspronkelijk gepland was als een duetalbum met Lil Wayne, maar het kon niet worden gecrediteerd vanwege labelproblemen. Het album Welcome 2 Collegrove bevat gastoptredens van 21 Savage, Usher, Fabolous, Benny the Butcher, Vory, Rick Ross en Marsha Ambrosius.

De titel is een samenvoeging van de geboorteplaatsen van 2 Chainz en Lil Wayne. 2 Chainz komt uit College Park, Georgia, terwijl Wayne uit Hollygrove, New Orleans komt. De release werd geleid door de single “Presha”, uitgebracht op 20 oktober 2023 en geproduceerd door Bangladesh. Het album zou oorspronkelijk op dezelfde dag uitkomen als Nicki Minaj’s Pink Friday 2, maar Minaj verschoof later de releasedatum van dat album echter verder terug naar 8 december, deels omdat ze plaats wilde maken voor het album van Lil Wayne en 2 Chainz.

Op 27 oktober, tijdens een aflevering van Young Money Radio op Apple Music, debuteerde het duo met twee nieuwe nummers in “Long Story Short” en “Oprah and Gayle”; er is bevestigd dat beide op het album verschijnen. De tweede single van het album, “Long Story Short”, werd op 10 november uitgebracht.

Welcome 2 Collegrove is vanaf nu overal te beluisteren.

Plaats een reactie