Nieuws en informatie over speelgoed, verzamelen en popcultuur met trailers van nieuwe films, series, games en comics.

The Cosmic Cowboys

The Cosmic Cowboys is een relatief onbekende speelgoedlijn uit de jaren 80. Wie zijn The Cosmic Cowboys en waar komen ze vandaan?

The Cosmic Cowboys actiefiguren zijn gemaakt door Acamas Toys Ltd. en gedistribueerd door Spearhead Industries Inc. De fabrikant Acamas Toys Ltd. was gevestigd in Engeland, hoewel het speelgoed in Hong Kong werd vervaardigd. De distributeur Spearhead Industries Inc. lijkt te zijn gevestigd in Minneapolis. Wat we over hen weten, is dat ze andere actiefiguurlijnen met een groter succes vervaardigden en op de markt brachten. De X-Changers waren het populairst, maar er waren er nog meer, zoals de X-Troopers, X-Terminators, X-Force of de Battlehawks.

Al deze figuren waren ongeveer zo groot als een MOTU figuur, slechts iets groter omdat de benen recht waren en niet gebogen. Ze hebben een gespierde torso en de benen zijn ook met een elastiek aan de taille vastgemaakt, net als de Mattel figuren. Het hoofd lijkt op de zachte hoofden van MOTU. Het onderscheidende kenmerk is dat de laarzen en onderarmen afneembaar zijn en kunnen worden vervangen door die van andere figuren uit dezelfde lijn, of andere X-Changers speelgoedlijnen. Deze optie zorgt voor verdere articulatie van het figuur. Cosmic Cowboys leden delen het geheim van X-Changeability met X-Changers, X-Troopers, X-Terminators, X-force en Battlehawks.

The Cosmic Cowboys is een speelgoedlijn van slechts 6 figuren. De figuren werden elk geleverd met een plastic accessoire op de borst, een riem en twee pistolen. De wapens zijn hetzelfde voor verschillende figuren, maar de riem en het pantser zijn uniek ontworpen, dus de lijn gaat qua kwaliteit een stap verder dan de meeste knock-offs. Verder is het zo dat deze figuren tegenwoordig relatief zeldzaam zijn, en zeer moeilijk in goede staat en compleet te vinden. Het plastic van de accessoires wordt behoorlijk plakkerig Het elastiek van de benen is ook een zwak punt en kan niet zo gemakkelijk worden gerepareerd als bij de MOTU figuren. Bovendien ontbreken de losse onderdelen vaak, of zijn ze vervangen door die van een ander figuur. Cosmic Cowboys is in ieder geval een van de coolste MOTU knock-offs ooit en kwalitatief speelgoed.

The Cosmic Cowboys

The Cosmic Cowboys serie bestaat uit: Star Marshall Colt Laezor, Sgt. Alpha Cody, Buck Meteor, Chief Iron Lance, Iron Jaw Blackstarr en Jake Sidewinder.

  • Star Marshall Colt Laezor brengt de nieuwste geavanceerde wapens met zich mee en staat in de hele melkweg bekend als ‘Planet Tamer’.
  • Sergeant Alpha Cody is de stoere, betrouwbare rechterhand van de Starmarshall. Hij is een expert in allerlei soorten wapens.
  • Buck Meteor is een Bounty Hunter en ongemakkelijke bondgenoot van de Starmarshall. Buck is er niet altijd tevreden mee zich aan de kosmische wet te houden. Hij is een zeer vindingrijke outlaw jager, een ervaren ruiter op stalen paarden en een goede wapenmeester.
  • Chief Iron Lance is het laatste lid van een verloren stam van planet people. Een deskundige tracker op alle terreinen, inclusief de enorme leegte van de ruimte. Zijn paranormale macht over ruimteschepen maakt hem tot een waardevol lid van de Cosmic Cowboys.
  • “Two Gun” Iron Jaw Blackstarr, is de outlaw leider en meest gezochte “cyborg” in de melkweg. Blackstarr wil de gemijnde planeten en de rijkdommen van deze ongetemde planeten voor zichzelf en zijn “Black Hole”-bende van Iron Jaw.
  • Jake Sidewinder is de tweede bevelhebber van de outlaw bende en een gemene schurk wiens misdaden tot in de hele kosmische grens bekend zijn.

Plaats een reactie