Nieuws en informatie over speelgoed, verzamelen en popcultuur met trailers van nieuwe films, series, games en comics.

Star Wars in Toy Story

Star Wars referenties worden al jaren gemaakt in de popcultuur en een groot aantal daarvan is terug te vinden in de Toy Story franchise. Een aantal van deze referenties komen voornamelijk voort uit de oorsprong van Buzz Lightyear als Space Ranger, maar er zijn er nog veel meer verspreid over verschillende films. Kijk hoeveel je er hebt gemist.

De hele opening van Toy Story 2 is eigenlijk één grote toewijding aan Star Wars. De kleine camera die bij Buzz tevoorschijn komt, is vergelijkbaar met de camera die werd gebruikt voor Jabba’s entree. De tunnels lijken op replica’s van Empire Strikes Back. In de Star Wars films besteden Darth Vader en de Republic veel tijd aan het zoeken naar de rebel base. Hun obsessie en jacht zijn ook de focus van Sid’s aandacht voor Woody.

Een van de meest voor de hand liggende Star Wars referenties was te zien in Toy Story 2, toen Zurg en de geüpgradede Buzz Lightyear hun enorme confrontatie hadden. In Toy Story is de missie van Buzz om Zurg te stoppen enkele kwaadaardige plannen die Woody niet eens kan geloven. De Buzz Lightyear cartoon bevatte eigenlijk een lightsaber duel tussen Buzz en Zurg.

Big Baby schakelt Lotso Bear in tegen het einde van Toy Story 3 en de acties lijken sterk op de klimatologische momenten van Return of the Jedi. De opening van Toy Story 3 toont Dr. Evil Porkchop terwijl hij het speelgoed binnendringt in een zeer bekend ogend schip.

De korte film Toy Story That Time Forgot bevat een snelle Star Wars referentie die misschien wel over de hoofden van de fans heen is gegaan. Bekijk de video om al deze slimme Star Wars referenties in Toy Story te zien.

Plaats een reactie