Nieuws en informatie over speelgoed, verzamelen en popcultuur met trailers van nieuwe films, series, games en comics.

GI Joe films en series

GI Joe, gemaakt door Hasbro in 1964, heeft een rijke geschiedenis met actiefiguren, stripboeken, animatieseries en live-action films. Er zijn een animatiefilm, drie live-action films en twee animatieseries uitgebracht, gebaseerd op de franchise.

GI Joe films

GI Joe The Movie

GI Joe The Movie draait om de machtsstrijd van Cobra Commander en Serpentor binnen Cobra, Pythona’s infiltratie in de Terror Drome om Cobra-La’s betrokkenheid bij het creëren van Serpentor te onthullen, en Cobra-La’s plannen om sporenpods gevuld met muterende sporen de ruimte in te lanceren om de mensheid te verdoemen.

De film begint met Cobra Commander en Serpentor die elkaar de schuld geven van Cobra’s mislukkingen, terwijl Pythona de Terror Drome infiltreert om te onthullen dat Cobra-La verantwoordelijk was voor het inspireren van Doctor Mindbender om Serpentor te creëren door middel van droommanipulatie. Serpentor is vervolgens van plan om de Broadcast Energy Transmitter (BET) te veroveren, een nieuw wapen ontwikkeld door de Joes.

Tijdens een test van de BET in de Himalaya lanceert Cobra een aanval, waarbij hij verschillende Joes gevangen neemt, waaronder Serpentor. Ze worden later echter gered door Falcon en Jinx, die de cel van Serpentor infiltreren en hem bevrijden, wat leidt tot een gevecht tussen de Joes en Cobra in hun hol in Cobra-La. In dit gevecht stuurt Falcon Serpentor uit Cobra-La en herconfigureert de BET om de sporenpods in de ruimte te verbranden en Cobra-La te vernietigen.

GI Joe: The Rise of Cobra (2009)

GI Joe: The Rise of Cobra draait om twee Amerikaanse soldaten, Duke en Ripcord, die zich uiteindelijk bij de GI Joe Team nadat hij was aangevallen door troepen van het Military Armaments Research Syndicate (M.A.R.S.). Het plot begint met wapenmeester James McCullen die een op nanotechnologie gebaseerd wapen creëert in de vorm van nanobots die alle niet-organische materialen kunnen consumeren. Het bedrijf van McCullen verkoopt vier kernkoppen die deze technologie bevatten aan de NAVO.

Tijdens de levering van deze kernkoppen wordt het konvooi van Duke en Ripcord in een hinderlaag gelokt door de barones, die Duke herkent als zijn ex-verloofde Ana Lewis. Ze worden gered door GI Joe-agenten Scarlett, Snake Eyes, Breaker en Heavy Duty. Het team brengt de kernkoppen naar The Pit, GI Joe’s commandocentrum in Egypte, waar ze generaal Hawk ontmoeten, de leider van GI Joe.

Naarmate het verhaal vordert, wordt onthuld dat McCullen van plan is de nanotechnologie te gebruiken om een leger soldaten op te bouwen met de hulp van een mysterieuze figuur die bekend staat als ‘the Doctor’. Hun doel is om met behulp van de kernkoppen wereldwijde paniek te veroorzaken en een nieuwe wereldorde te vestigen. Storm Shadow en de Baroness worden gestuurd om de kernkoppen op te halen van GI Joe’s basis.

Het verhaal ontvouwt zich met actievolle sequenties met achtervolgingen, veldslagen en confrontaties met hoge inzet terwijl Duke en de GI Het team van Joe racet tegen de klok om de snode plannen van McCullen te stoppen. De film culmineert in een confrontatie op de basis van McCullen onder het Noordpoolgebied, waar geheimen worden onthuld, allianties verschuiven en offers worden gebracht om een mondiale catastrofe te voorkomen.

GI Joe: Retaliation (2013)

In GI Joe: Retaliation wordt het GI Joe-team beschuldigd van misdaden tegen het land door Zartan, vermomd als president van de Verenigde Staten. Cobra Commander manipuleert wereldleiders om kernraketten op onschuldige landen te lanceren. Na een dodelijke aanval waarbij slechts een paar overgebleven Joes overblijven, waaronder Roadblock, Flint en Lady Jaye, moeten ze generaal Joseph Colton rekruteren om hen te helpen Cobra’s complot te ontdekken en een wereldwijde vernietiging te voorkomen.

De overlevende Joes moeten door een complex web van bedrog, verraad en actie met hoge inzet navigeren om het sinistere plan van Cobra Commander te dwarsbomen en de wereld te redden van een catastrofale vernietiging.

Snake Eyes: GI Joe Origins (2021)

Snake Eyes: GI Joe Origins volgt het verhaal een jonge jongen die getuige is van de moord op zijn vader en opgroeit op zoek naar wraak onder de naam ‘Snake Eyes’. Hij wordt opgevangen door de Arashikage-clan, waar hij de wegen van de ninja leert. Terwijl hij beproevingen ondergaat om zijn waardigheid te bewijzen, raakt Snake Eyes verstrikt in een web van bedrog en verraad. Uiteindelijk moet hij kiezen tussen loyaliteit aan zijn nieuwe familie en zijn honger naar vergelding.

Het plot ontvouwt zich terwijl Snake Eyes door een complexe wereld navigeert vol eeuwenoude tradities, machtsstrijd binnen de clan en allianties met zowel vrienden als vijanden. Zijn reis brengt hem ertoe zijn verleden onder ogen te zien, moeilijke keuzes te maken en uiteindelijk zijn ware pad als krijger en beschermer te bepalen.

Door de hele film heen worden thema’s als eer, opoffering en verlossing onderzocht terwijl Snake Eyes worstelt met zijn innerlijke demonen terwijl hij ernaar streeft de waarheid achter de dood van zijn vader te ontdekken. Het verhaal is gevuld met actievolle sequenties, vechtsportkunsten en ingewikkelde karakterdynamiek die de evolutie van Snake Eyes bepalen van een eenzame wreker naar een potentiële held die is afgestemd op de GI Joe organisatie.

De juiste volgorde om de GI Joe live-action films te kijken is als volgt: GI Joe: The Rise of Cobra (2009), GI Joe: Retaliation (2013) en Snake Eyes (2021).

GI Joe series

GI Joe: A Real American Hero (1985-1992)

GI Joe: A Real American Hero draait om het conflict tussen twee tegengestelde krachten: GI Joe, een hoogopgeleide speciale missiemacht die zich inzet voor de verdediging van de menselijke vrijheid, en Cobra, een meedogenloze terroristische organisatie met ambities voor wereldheerschappij. De serie volgt de voortdurende veldslagen en missies van GI Joe terwijl ze ernaar streven Cobra’s snode plannen te dwarsbomen en de mondiale veiligheid te beschermen.

De verhaallijn bevat vaak missies met hoge inzet, ingewikkelde plots en intense actiescènes terwijl GI Joe-leden nemen deel aan gevechtsoperaties tegen Cobra-agenten op verschillende locaties over de hele wereld. Het verhaal onderzoekt thema’s als heldendom, teamwerk, opoffering en de strijd tussen goed en kwaad.

Gedurende de serie maken kijkers aan beide kanten kennis met een diverse cast van personages, elk met unieke vaardigheden, persoonlijkheden en motivaties. Van iconische helden als Duke, Scarlett, Snake Eyes en Roadblock tot beruchte schurken als Cobra Commander, Destro, Baroness en Storm Shadow: de personages spelen een cruciale rol bij het vormgeven van het overkoepelende verhaal.

Over het geheel genomen heeft GI Joe: A Real American Hero presenteert een meeslepend verhaal over moed, patriottisme en veerkracht terwijl de krachten van het goede strijden tegen de krachten van het kwaad in een voortdurende strijd om de macht.

GI Joe: Renegades (2010–2011)

GI Joe: Renegades draait om een kleine groep Amerikaanse militairen die per ongeluk voortvluchtig worden nadat ze verdachte activiteiten hebben ontdekt in een farmaceutische fabriek van Cobra Industries. Ten onrechte beschuldigd van terroristische misdaden die ze niet hebben begaan, worden ze door de media bestempeld als afvalligen en worden ze achtervolgd door zowel het leger als Cobra-huurlingen. De hoofdpersonen, waaronder Duke, Scarlett, Roadblock, Tunnel Rat, Snake Eyes en Ripcord, gebruiken hun gespecialiseerde militaire vaardigheden om hun naam te zuiveren. Ze willen de ware aard van Cobra Industries en zijn enigmatische leider Adam DeCobray blootleggen. Gedurende de serie streven ze ernaar Cobra’s sinistere complot voor wereldheerschappij te ontrafelen, terwijl ze worden geconfronteerd met uitdagingen van verschillende facties binnen zowel GI Joe en Cobra.

De hoofdrolspelers beschouwen zichzelf als ‘Ordinary Joes’ en beginnen een geheime strijd tegen Cobra om de verraderlijke vijand achter dit alles te onthullen. Als bandieten in de ogen van sommigen en helden in de ogen van anderen, navigeren ze door een complex web van bedrog en gevaar om de waarheid achter Cobra’s plannen te ontdekken.

Plaats een reactie