Nieuws en informatie over speelgoed, verzamelen en popcultuur met trailers van nieuwe films, series, games en comics.

Toy Mania 2022

Toy Mania werd voor het eerst gehouden op zondag 12 december 2021 en op zondag 18 september 2022 is het tijd voor Toy Mania 2. Vorig jaar hadden ze 23 verkopers uit zowel Nederland als België en daarmee was de sporthal vol. De regels maakten het toen niet mogelijk om meer dealers toe te laten in verband met de beschikbare ruimte. Met 192 bezoekers en veel positieve reacties, hebben ze als organisatie besloten om ook in 2022 een Toy Mania te organiseren.

Het is een speelgoedbeurs waar de nadruk ligt op de verkoop van jaren ’80, ’90 en ’00 speelgoed waaronder veel actiefiguren, maar ook speelgoed wat een link heeft met toylines van die tijd, zoals bordspellen, ruilkaarten, videogames en meer. Collectibles en modern speelgoed horen hier zeker ook bij. De doelgroep van Toy Mania is met name liefhebbers en verzamelaars van vintage speelgoed. Hiermee kun je zelf een afweging maken wat wel en niet interessant is om te verkopen, maar het is zeker de moeite waard om even langs te gaan!

Toy Mania is een beurs waar de focus ligt op de verkoopstands. Een beurs waar met name particuliere verkopers tegen relatief lage prijzen terecht kunnen. TeleToys organiseert deze beurs en zij staan zelf al jaren op allerlei beurzen in verschillende landen. In principe is ieder welkom, maar ze proberen wel een gebalanceerde mix aan verkoopspullen toe te laten. Zo is alles wat jaren ’80 en ’90 is qua speelgoed altijd welkom. Ze zorgen er als organisatie voor dat er niet te veel verkopers zijn die exact hetzelfde verkopen. Dat geldt overigens alleen voor nieuw speelgoed. Door onder andere daar in te sturen, is het voor de aanwezige verkopers interessant omdat de bezoekers niet 10 keer hetzelfde te zien krijgen. Ze vragen dan ook aan iedere verkoper wat ze in hoofdzaak willen verkopen, en voor gebruikt en/of vintage speelgoed is er altijd plaats!

Datum

Zondag 18 september 2022 van 09.00 tot 15.00 uur

Locatie

Cultureel Centrum Den Dullaert
Sportlaan 24
4561KZ Hulst

De beurs wordt in de sporthal van Cultureel Centrum Den Dullaert gehouden. De moderne sporthal is ruim 1000 vierkante meter groot. Er zijn ruim 100 gratis parkeerplaatsen in de directe omgeving. Verkopers hebben een eigen (gratis) parkeerterrein met ongeveer 30 parkeervakken. De entree bedraagt € 5,00 per persoon en kinderen onder de 18 jaar mogen gratis naar binnen. In het cultureel centrum is horeca aanwezig en ook geopend gedurende de gehele zondag. De beurs wordt gehouden volgens de regels die op 18 september 2022 gelden. De sporthal is ruim en er wordt gezorgd voor een goede ventilatie. Als organisatie zien ze er op toe dat het niet te druk wordt in de sporthal.

Plaats een reactie