The Powerpuff Girls

The Powerpuff Girls

The Powerpuff Girls franchise gaat over drie meisjes in de kleuterklas genaamd Bubbles, Blossom en Buttercup die superkrachten hebben. De meisjes, gemaakt door professor Utonium, wonen in de fictieve stad Townsville en worden regelmatig door de burgemeester van de stad opgeroepen om criminelen en andere vijanden te bestrijden met behulp van hun unieke vaardigheden. De franchise is ontstaan ​​uit een korte tekenfilm uit 1992 en is sindsdien uitgebreid naar verschillende televisieseries, films, specials en merchandise.

MerkLijnCategorieJaar
Spin-MasterThe Powerpuff GirlsPopcultuur » Series » Cartoons2010
FranchiseNaamSoortTitelGrootte
The Powerpuff GirlsBubblesMeisjeSuperheld7 cm
The Powerpuff GirlsBlossomMeisjeSuperheld6 cm
The Powerpuff GirlsButtercupMeisjeSuperheld5,5 cm
The Powerpuff GirlsMojo JojoChimpanseeSchurk6 cm

The Powerpuff Girls speelgoed verzameling

Deze actiefiguren van The Powerpuff Girls zijn uitgebracht door het Amerikaanse merk Spin-Master in de The Powerpuff Girls-lijn van 2010. Mijn The Powerpuff Girls speelgoed verzameling bestaat uit 4 verschillende figuren, waaronder Bubbles, Blossom Buttercup en Mojo Jojo. De 4 actiefiguren zijn 5,5 tot 7 centimeter groot.

Het verhaal van The Powerpuff Girls

De Powerpuff Girls werden per ongeluk gecreëerd door Professor Utonium met behulp van een mengsel van ingrediënten die bedoeld waren om het perfecte kleine meisje te creëren. Chemical X werd echter in het brouwsel gemorst, waardoor de meisjes verschillende superkrachten kregen, waaronder vliegen, bovenmenselijke kracht, snelheid, verbeterde zintuigen, onkwetsbaarheid, röntgenzicht, hittezicht, energieprojectie en thermische weerstand. Ze beschermen Townsville tegen schurken en monsters terwijl ze omgaan met typische kinderproblemen.

Het trio staat tegenover verschillende tegenstanders zoals de gemuteerde chimpansee Mojo Jojo, de manipulatieve demon Him, de boze hillbilly Fuzzy Lumpkins, de jonge superschurk Princess Morbucks, hypnotiseur Sedusa, tienercriminelen van de Gangreen Gang en later de Rowdyruff Boys, wat mannelijke klonen zijn van de Powerpuff Girls.

The Powerpuff Girls combineert superheldenactie met humor en behandelt alledaagse uitdagingen waarmee kinderen worden geconfronteerd. Het speelt zich af in Townsville, bevat verborgen verwijzingen naar de popcultuur en is een eerbetoon aan verschillende genres.

Een Japanse anime aanpassing getiteld Powerpuff Girls Z werd uitgezonden van 2006 tot 2007, met een andere animatiestijl en genre, maar nog steeds gebaseerd op het originele concept. Een reboot van de serie werd uitgezonden van 2016 tot 2019 met nieuwe stemacteurs voor de hoofdpersonages, maar met behoud van enkele originele stemacteurs voor bepaalde rollen. Deze reboot introduceerde nieuwe elementen, zoals een vierde Powerpuff Girl genaamd Bliss.

De franchise onderzoekt thema’s als girlpower, teamwerk en vechten tegen kwade krachten, maar bevat ook humor en verwijzingen naar de popcultuur. Het heeft lovende kritieken gekregen en is een van de langstlopende franchises van Cartoon Network geworden.

Plaats een reactie