Jurassic Park Funko Movie Poster

Poster en dinosaurussen uit Jurassic Park

29,95

Uitverkocht

Artikelnummer: 0889698615037 Categorie: Filters: , , , , ,

Funko Movie Poster en Verzamelfiguren van Tyrannosaurus Rex en Velociraptor uit Jurassic Park.

Jurassic Park

Jurassic Park is een Amerikaanse sciencefiction actiefilm uit 1993, geregisseerd door Steven Spielberg. Het is het eerste deel in de Jurassic World franchise en de eerste film in de originele Jurassic Park trilogie. De film speelt zich af op het eiland Isla Nublar, voor de Pacifische kust van Midden-Amerika nabij Costa Rica, waar de rijke zakenman John Hammond en een team van genetische wetenschappers een wildpark van uitgestorven dinosaurussen hebben aangelegd.

Tyrannosaurus Rex

Tyrannosaurus betekent tiranhagedis en is een uitgestorven soort van grote theropode dinosauriërs. Rex betekent koning en de soort Tyrannosaurus Rex is dan ook de koning van de tiranhagedissen. De T-Rex is een van de best vertegenwoordigde van het geslacht, evenals alle theropoden. Tyrannosaurus leefde in wat nu westelijk Noord-Amerika is, op wat toen een eilandcontinent was dat bekend stond als Laramidia. Tyrannosaurus had een veel groter bereik dan andere tyrannosauriden. Fossielen zijn gevonden in verschillende rotsformaties die dateren uit het Maastrichtien-tijdperk van het Upper Cretaceous, 68-66 miljoen jaar geleden. Het was het grootste en laatst bekende lid van de tyrannosauriden en een van de laatste niet-aviaire dinosaurussen die bestonden vóór het uitsterven van het Cretaceous–Paleogene.

Velociraptor

Velociraptor was een geslacht van dromaeosaurid theropode dinosauriërs uit de Late Cretaceous dat leefde in wat nu de grens tussen Mongolië en China is met andere unieke dinosaurussen. Velociraptor was niet groter dan een wolf en met zijn veren zag hij er uit als een soort vogel. Het had een lange klauw van 8 centimeter lang op de tweede teen van beide voeten die waarschijnlijk als wapen werd gebruikt en in het vlees van slachtoffers diepe wonden veroorzaakte.

Grootte

47 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

2 figuren met poster

Uitgave

Merk

Nummer

3