Vivian Campbell Funko POP! Verzamelfiguur

Gitarist van Def Leppard

9,95

Uitverkocht

Artikelnummer: 0889698450379 Categorie: Filters: , , ,

Funko POP! Verzamelfiguur van Vivian Campbell uit Def Leppard.

Def Leppard

Def Leppard is een Engelse rockband, opgericht in 1976. Sinds 1992 bestaat de band uit Rick Savage, Joe Elliott, Rick Allen, Phil Collen en Vivian Campbell. Ze vestigden zich als onderdeel van de nieuwe golf van Britse heavy metal beweging van de vroege jaren tachtig. Het grootste commerciële succes van de band kwam tussen het begin van de jaren tachtig en het begin van de jaren negentig.

Als een van ‘s werelds best verkopende bands heeft Def Leppard wereldwijd meer dan 100 miljoen platen verkocht en twee albums met RIAA diamantcertificering, waarmee ze een van de slechts vijf rockbands zijn met twee originele studioalbums waarvan meer dan 10 miljoen exemplaren zijn verkocht in de Verenigde Staten.

Vivian Campbell

Vivian Patrick Campbell is een Noord-Ierse gitarist. Hij kreeg begin jaren tachtig bekendheid als lid van Dio en is sinds 1992 lid van Def Leppard, ter vervanging van Steve Clark na zijn dood. Campbell heeft ook gewerkt met Thin Lizzy, Whitesnake, Sweet Savage, Trinity, Riverdogs en Shadow King. Campbell begon op 12-jarige leeftijd gitaar te spelen met een Telecaster Thinline en Carlsbro Stingray versterker. Toen hij 15 was, voegde Campbell zich bij Teaser, een een NWOBHM-band dat later Sweet Savage werd. Campbell verliet Sweet Savage begin 1983 om zich bij Dio aan te sluiten nadat gitarist Jake E. Lee in 1982 de plek van Randy Rhoads als leadgitarist van Ozzy Osbourne had gekregen.

Grootte

10 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur

Uitgave

Merk

Nummer

151