Nieuws en informatie over speelgoed, verzamelen en popcultuur met trailers van nieuwe films, series, games en comics.

The Movies That Made Us

The Movies That Made Us is een spin-off van The Toys That Made Us. Een documentaire over de blockbusters waarbij we samen kwamen en de tijd van ons leven hadden. Maak kennis met de acteurs, regisseurs en insiders die deze films mogelijk maakten.

Seizoen 1

Dirty Dancing

De vrouwen achter deze ‘meisjesfilm’ trapten op tenen en werden afgewezen. Maar ze raakten een miljoenenpubliek, ondanks geldtekort en spanningen tussen acteurs.

Home Alone

Mix een ‘comedymachine’ met een beginnend regisseur. Dreig met sluiting, wissel inbrekers af, voeg enge stunts toe en maak een kersthi-hi-hit.

Ghost Busters

Een rammelend script, tijdgebrek en gedoe met effecten deden deze comedy bijna de das om. Dankzij Dan Aykroyd en gezelschap werden de slijmerige grappen toch een hit.

Die Hard

Deze kaskraker tilde actiefilms naar een hoger niveau met een herkenbare held, een humoristische bewerking en een lekkere ‘yippee-ki-yay’.

Seizoen 2

Back to the Future

Het was alles of niets. Met een stoere auto en een of twee rijzende sterren wordt uit een halfbakken idee en het residu van meerdere flops een kaskraker in elkaar gezet.

Pretty Woman

Het succes van deze megahit was schokkend: een onbekende actrice werd een superster en het romcomgenre kreeg middels vele herschrijvingen een make-over.

Jurassic Park

Met een stevige T. rex en verbluffende visuele effecten stroomt het geld binnen. Deze enorme kaskraker veranderde de manier waarop films worden gemaakt.

Forrest Gump

Het leven is als een doos bonbons. Of als een mooi script dat je bij toeval vindt. Na casting- en budgetproblemen werd dit bescheiden verhaal een jaren 90-klassieker.

Seizoen 3

Halloween

Het vergde bloed, zweet en tranen van een jong team en een visionaire alleskunner om dit niet-bloederige, maar griezelig invloedrijke horrormeesterwerk te maken.

Friday the 13th

Wat begon als een opzichtige kopie, maakte grote faam als splatterklassieker. De crew van weleer vertelt over de hoogte- en dieptepunten, en de bloederige effecten.

Nightmare on Elm Street

Met een studio in de problemen, een fantasierijke regisseur en een klassiek geschoolde acteur als demon maakte deze bovennatuurlijke horrorfilm een surrealistische winst.

Robocop

Een pijnlijk krap pak en budget, een bezielde Europese auteur en spanningen op de set leidden tot deze kaskraker: een ontmanteling van het harde bedrijfsleven in de VS.

Aliens

Een ambitieuze regisseur, een gestreste crew, hooggespannen verwachtingen en een klein budget leidden tot een pijnlijke bevalling voor deze moeder aller vervolgen.

Coming to America

Het sprookjeseinde? Zie je op het doek. Achter de schermen van dit omstreden, liefdeloze project speelden knokpartijen, Nostradamus en iconisch zwart talent een rol.

Nightmare Before Christmas

De onwaarschijnlijke kerstklassieker, de eerste in stop-motion, komt in alle griezeligheid tot leven dankzij de visie en het vakwerk van een groepje buitenbeentjes.

Elf

Ondanks de talentvolle cast en fantastische effecten onderschatte de studio de potentie van deze charmante kerstcomedy. Totdat het publiek laaiend enthousiast bleek.

Plaats een reactie