Nieuws en informatie over speelgoed, verzamelen en popcultuur met trailers van nieuwe films, series, games en comics.

Disney x Epic Games

Disney en Epic Games creëren een nieuw, uitgebreid en open games- en entertainmentuniversum verbonden met Fortnite.

The Walt Disney Company en Epic Games zullen samenwerken aan een geheel nieuw games- en entertainmentuniversum dat het bereik van geliefde Disney verhalen en ervaringen verder zal vergroten. Disney zal ook $1,5 miljard investeren om naast het meerjarige project een belang in Epic Games te verwerven. De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, waaronder goedkeuring door de toezichthouders.

Naast dat het een game-ervaring van wereldklasse is en samenwerkt met Fortnite, zal het nieuwe persistente universum een ​​groot aantal mogelijkheden bieden voor consumenten om te spelen, kijken, shoppen en zich bezig te houden met content, personages en verhalen van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars , Avatar en meer. Spelers, gamers en fans kunnen hun eigen verhalen en ervaringen creëren, hun fandom op een duidelijke Disney manier uiten en content met elkaar delen op manieren die zij leuk vinden. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Unreal Engine .

De nieuwe relatie met Epic Games zal Disney’s geliefde merken en franchises samenbrengen met het enorm populaire Fortnite in een transformerend nieuw games- en entertainmentuniversum. Dit markeert Disney’s grootste intrede ooit in de wereld van games en biedt aanzienlijke mogelijkheden voor groei en uitbreiding. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om de Disney verhalen en werelden waar we van houden op baanbrekende nieuwe manieren te ervaren.

Disney was een van de eerste bedrijven die geloofde in het potentieel om hun werelden samen te brengen met die van Fortnite, en ze gebruiken Unreal Engine in hun hele portfolio. Nu werken ze samen aan iets geheel nieuws om een ​​persistent, open en interoperabel ecosysteem op te bouwen dat de Disney- en Fortnite gemeenschappen samen zal brengen. Dit zal ze in staat stellen om de ongelooflijke verzameling verhalen en ervaringen samen te brengen voor een breed publiek, op manieren waar we voorheen alleen maar van konden dromen.

Verdieping van de Epic Games- en Disney-relatie

Disney en Epic Games hebben honderden miljoenen spelers betrokken via Fortnite contentintegraties, seizoensamenwerkingen, in-game activeringen en live evenementen, waaronder de Marvel Nexus War met Galactus, die meer dan 15,3 miljoen gelijktijdige spelers trok.

Unreal Engine wordt gebruikt om assets en content te produceren in het hele Disney portfolio, waaronder bij de ontwikkeling van videogames zoals Kingdom Hearts 3 en Star Wars Jedi: Survivor; bij filmmontage en animatie voor film en streaming; en bij de creatie van meer dan 15 Disney Park attracties zoals Millennium Falcon: Smugglers Run in Star Wars: Galaxy’s Edge.

Dit alles bouwt voort op de deelname van Epic Games aan het Disney Accelerator programma van 2017, dat tot doel heeft de toekomst van technologie en entertainment te beïnvloeden.

Groei van de game-industrie en succes van Disney Games

De digitale wereld groeit en evolueert met meer dan 3 miljard videogamespelers wereldwijd die veilig en naadloos willen bewegen tussen de werelden waar ze van houden, hun eigen creativiteit de vrije loop willen laten en geweldige gameplay willen ervaren.

De gamedivisie van Disney blijft sterke resultaten boeken sinds het in 2016 overging op een licentiebedrijfsmodel. Disney is een toonaangevende gamelicentiegever die samenwerkt met de beste ontwikkelaars en uitgevers in zijn klasse, onder meer aan de best verkochte superheldengame aller tijden, Marvel’s Spider-Man. Gelicenseerde games van Disney hebben in 2023 meer dan 150 prijsnominaties, overwinningen en andere onderscheidingen opgeleverd, waaronder meerdere Game of the Year nominaties voor Marvel’s Spider-Man 2. Mobiele games van Disney zijn wereldwijd 1,5 miljard keer geïnstalleerd en tot op heden hebben negen Disney franchisegames elk een omzet van meer dan $1 miljard behaald. In de VS staan ​​gelicenseerde titels van Disney regelmatig in de jaarlijkse top 10 van bestsellers.

Over de Walt Disney Company

The Walt Disney Company is, samen met haar dochterondernemingen en gelieerde ondernemingen, een toonaangevend gediversifieerd internationaal entertainment- en mediabedrijf dat drie kernactiviteiten omvat: entertainment, sport en ervaringen. Disney is een Dow 30-bedrijf en had een jaaromzet van $88,9 miljard in haar fiscale jaarcijfers van 2023.

Plaats een reactie