Nieuws en informatie over speelgoed, verzamelen en popcultuur met trailers van nieuwe films, series, games en comics.

Wat is een Holy Grail?

Voordat we ons verdiepen in de betekenis van een Holy Grail in het leven van een verzamelaar, laten we eens kijken naar de term en waar deze eigenlijk vandaan komt.

Waar komt de term Holy Grail vandaan?

Traditioneel wordt aangenomen dat de Holy Grail de beker is waaruit Jezus Christus dronk tijdens het Laatste Avondmaal en die Jozef van Arimathea gebruikte om het bloed van Jezus op te vangen bij zijn kruisiging. Van oude legendes tot hedendaagse films, de Heilige Graal is al eeuwenlang een voorwerp van mysterie en fascinatie. Tientallen mensen hebben gejaagd op dit gewilde christelijke relikwie. De zoektocht naar de Holy Grail vond voor het eerst zijn weg in teksten die tussen 1180 en 1200 zijn geschreven. Veel literaire werken hebben de Heilige Graal afgeschilderd als een wonderbaarlijke genezende kracht.

Wat is de betekenis van Holy Grail?

Het woord “Grail” komt waarschijnlijk van het Latijnse woord gradale, dat verwijst naar een diepe schotel waarop voedsel werd geserveerd in de middeleeuwen. Door de jaren heen is de Graal beschreven als een schaal, een ciborie, een kelk, een schotel, een bokaal, een beker en zelfs een steen. De Holy Grail werd een populair thema in de middeleeuwse literatuur en er werden in heel Europa verhalen over gelezen en voorgedragen. Sinds het ontstaan van deze wijdverspreide verhalen hebben talloze reizigers, wetenschappers, historici en archeologen uitgebreide zoektochten gedaan om de Heilige Graal terug te vinden.

Wat betekent Holy Grail voor verzamelaars?

De Grail en Holy Grail betekent voor elke verzamelaar iets anders. Over het algemeen gaat het hier om een zeldzaam en moeilijk te verkrijgen exemplaar van een verzamelitem. Veel verzamelaars gebruiken de term Grail om simpelweg te verwijzen naar het volgende item op hun wishlist. Een Holy Grail is dan ook iets dat de loop van je verzameling bepaalt. Het is een exemplaar dat je misschien maar één keer in je leven kunt krijgen, als je enorm veel geluk hebt. Er is een grote kans dat je nooit de kans krijgt om je Holy Grail te bemachtigen, maar het idee dat je misschien de kans krijgt om er een keer een glimp van op te vangen, is wat je aan het verzamelen houdt.

Plaats een reactie