Wat is bootleg en knock-off speelgoed?

Bootleg, ook wel knock-off genoemd, is een kopie of imitatie van een bekend en populair product, bijvoorbeeld bootleg en knock-off speelgoed. Bootleg producten worden vaak gemaakt in Oost-Aziatische landen en worden wereldwijd verkocht op online veilingwebsites, tweedehandswinkels, kringloopwinkels, vlooienmarkten en andere minder gerenommeerde dealers. Hoewel ze zijn gemaakt om geld te verdienen aan meer succesvolle franchises, vanwege de slechte kwaliteit of foutjes in de kopie van de bootlegs, leveren de producten soms hilarische resultaten op.

Geschiedenis van bootleg

In de jaren 1880 werd het woord ‘bootleg’ voor het eerst gebruikt toen flesjes met illegale drank werd gesmokkeld in laarzen, wanneer men handel dreef met indianen. Sindsdien wordt het woord gebruikt om aan te geven dat er een illegaal item wordt verkocht, voornamelijk auteursrechtelijk beschermd materiaal.

Bootleg en knock-off speelgoed

Vaak is illegaal speelgoed gemaakt met hetzelfde patroon, dezelfde mal of gegoten als het officiële item. In andere gevallen kunnen de bootleggers hun eigen mallen maken door het originele speelgoed te gieten of een origineel model uit elkaar te halen. Sommige bootlegs zijn fabrieksafwijzingen die voor een lagere prijs worden verkocht. Andere keren kunnen bootlegs dezelfde fabriek gebruiken om illegale versies te produceren met materialen van mindere kwaliteit.

Producten die vaak worden gekopieerd zijn collectibles, merchandise, films, games, actiefiguren, verzamelfiguren en ander speelgoed. Bootlegs worden over het algemeen afgekeurd omdat ze consumenten voor de gek houden om goedkope namaakproducten te kopen. Maar ze zijn in populariteit gestegen vanwege hun grappige karakter, vaak veroorzaakt door slechte vertalingen of slechte kwaliteit. Vanwege hun merkwaardige aard begint de populariteit van bootlegs te groeien en zijn er zelfs bootleg- en knock-off verzamelaars.

Plaats een reactie