Nieuws en informatie over speelgoed, verzamelen en popcultuur met trailers van nieuwe films, series, games en comics.

Verzamelkoorts

Popfiguren is ontstaan uit verzamelkoorts. Een hobby die bestaat uit het verzamelen van actiefiguren en verzamelfiguren die bekend zijn van films, series, games, comics, muziek en sport waar ik goede herinneringen aan heb. Dit kunnen personages zijn uit films of TV series van vroeger, tot games en stripboeken van vandaag de dag. Maar ook actiefiguren en verzamelfiguren van bekende artiesten waar ik graag naar luister of atleten waar ik bewondering voor heb zijn te vinden in mijn speelgoedcollectie.

Als kind verzamelde ik vooral speelgoed figuren en poppetjes om mee te spelen, en naarmate ik ouder werd kon ik van bepaalde exemplaren geen afstand doen en deze bleven op de plank staan. Het was voor mij geen speelgoed meer, het zijn herinneringen die ik als decoratie in mijn vitrinekast bewaar. Elk figuur heeft zijn eigen verhaal en geeft me flashbacks naar de avonturen uit de betreffende film, serie, games of stripverhaal.

Jaren later kreeg ik weer verzamelkoorts en dook ik zelfs de zolder op om te kijken welke speelgoed figuren uit mijn jeugd het hadden overleefd. Ik kwam er al snel achter dat sommige actiefiguren en poppetjes meer waarde hadden gekregen doordat deze niet meer nieuw verkrijgbaar zijn. De ondernemer in mij kwam tot leven en zodoende begon ik te handelen in vintage speelgoed.

Door het handelen op marktplaatsen kwam ik steeds meer actiefiguren tegen die ik in mijn jeugd nooit heb kunnen bemachtigen, en op deze manier kon ik mijn eigen verzameling weer uitbreiden. Ik leerde steeds meer over de speelgoedmarkt en het aanbod van de verschillende speelgoedmerken.

Uiteindelijk kwam ik erachter dat het handelen via marktplaatsen beperkingen met zich meebrengt en daardoor heb ik in 2019 besloten om een eigen webshop te beginnen. Een online speelgoedwinkel met een uniek aanbod van populaire speelgoed figuren en poppetjes uit de popcultuur, en zo is Popfiguren ontstaan!

Ik ben begonnen met het inkopen van voorraad en heb contact gezocht met verschillende leveranciers om een samenwerking aan te gaan. Zo is de webshop in korte tijd gegroeid naar een uitgebreid aanbod van nieuwe en vintage actiefiguren, verzamelfiguren, speelfiguren, poppen en poppetjes die bekend zijn van films, series, games, comics en muziek.

Plaats een reactie