Nieuws en informatie over speelgoed, verzamelen en popcultuur met trailers van nieuwe films, series, games en comics.

Jagers en verzamelaars

Je hebt jagers en je hebt verzamelaars. Maar wat nou als je constant jaagt op verzamelitems, ben je dan een jager of een verzamelaar? Waarom verzamelen we? Wat verzamelen we? En waar kun je tegenwoordig allemaal op jacht gaan voor je verzameling?

Verzamelen is het bijeenbrengen van gelijksoortige objecten. Dat is meestal hobbymatig in een collectie, maar deze hobby is ontstaan uit het verzamelen van voedsel uit de natuur om te overleven. Als verzamelobject kan eigenlijk ieder soort object dienen waar verschillende varianten van bestaan. Meestal heeft de verzamelaar een sterke gevoelswaarde bij de objecten. Dit kunnen oude antieke voorwerpen zijn maar ook splinternieuwe items en exclusieve uitgaven.

Een verzameling wordt ook een collectie genoemd. Populaire verzamelitems zijn bijvoorbeeld kunstvoorwerpen, munten, postzegels, stripboeken en speelgoed. De waarde van verzamelde objecten varieert sterk. Zeldzame exemplaren van felbegeerde items kunnen veel geld opbrengen. Een beschadiging aan een object kan tot sterke waardevermindering leiden. Ook aanwezigheid van de originele verpakking, signatuur en certificaat van herkomst speelt een rol bij de prijsbepaling.

Verzamelaars ontmoeten elkaar op (ruil)beurzen en veilingen, maar zoeken ook op rommelmarkten en marktplaatsen. Het kopen en ruilen van de objecten gebeurt in deze tijd veelal op het internet. Wij helpen jullie graag met de zoektocht naar speelgoed figuren en poppetjes voor het aanvullen van je verzameling.

Ben jij op zoek naar specifieke figuren die (nog) niet in de webshop staan? Dan kun je altijd contact opnemen via onze social media kanalen, of je kunt een e-mail sturen via het online contactformulier.

Plaats een reactie