Nieuws en informatie over speelgoed, verzamelen en popcultuur met trailers van nieuwe films, series, games en comics.

The Toys That Built The World

Tegen de achtergrond van grote gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis zoals de burgeroorlog en de grote depressie deelt The Toys That Built The World een ander verhaal; een die nieuwe producten en nostalgisch speelgoed op de voorgrond plaatst als drijvende krachten achter onnoemelijke culturele en economische verschuivingen. De vierdelige docuserie toont visionairs zoals de Parker Brothers, Milton Bradley en Ruth Handler, die een klein speelgoedbedrijf transformeerden in het miljardenimperium dat nu bekend staat als Mattel. Het onthult de weinig bekende verhalen achter baanbrekende innovaties zoals de Frisbee en toevallige ontdekkingen zoals hoe de Slinky is gemaakt.

Bovendien onthult de docuserie concurrerende rivaliteiten tussen iconische merken die de structuur van een natie voor altijd hebben veranderd. Door dramatische reconstructies en archiefbeelden te combineren met interviews van experts, biografen en anderen, brengt The Toys That Built The World de verrassende verhalen tot leven van de mannen en vrouwen die een aantal van Amerika’s meest geliefde en duurzame speelgoed hebben gemaakt, waaronder Silly Putty, Monopoly, Barbie, G.I. Joe en andere beroemde klassiekers.

Seizoen 1 – The Toys That Built The World

1. Novelty Toy Giants

Tijdens de Tweede Wereldoorlog creëert een marine-ingenieur per ongeluk een iconisch spiraalvormig speelgoed dat de trap af loopt; de ingenieur probeert een synthetisch rubber uit te vinden voor oorlogsdoeleinden en maakt in plaats daarvan speelgoed.

2. Clash of the Toy Titans

Terwijl de naoorlogse babyboom een ongekende vraag naar speelgoed creëert, probeert Ruth Handler het meest herkenbare speelgoed ter wereld te verkopen.

3. Toy Car Wars

Een jonge machinist in Engeland vindt een van ‘s werelds meest succesvolle speelgoed uit wanneer hij een speelgoedauto maakt die klein genoeg is om in een luciferdoosje te passen en zijn dochter mee naar school kan nemen; Elliot Handler creëert een van de grootste speelgoedconcurrentie in de geschiedenis.

4. Board Game Empires

Milton Bradley creëert een van Amerika’s eerste bordspellen, maar de gebroeders Parker proberen de macht te behouden.

Seizoen 2 – The Toys That Built America

1. Masters of the Toy Universe

Na de grootste deal in de geschiedenis van de speelgoedindustrie, bevindt Mattel president Ray Wagner zich vlak achter zijn voormalige collega die rivaal Bernie Loomis werd.

2. The Birth of Video Games

Ralph Baer vindt ‘s werelds eerste videogameconsole voor thuis uit, maar deze wordt al snel overschaduwd door een nieuw tafeltennisspel dat een van de beroemdste videogames aller tijden wordt.

3. The Idea Man

Een visionair genaamd Marvin Glass houdt toezicht op de creatie van veel van het meest iconische speelgoed van de 20e eeuw; van klappertanden tot een legendarisch spel gebaseerd op een muizenval, Glass verlegt de grenzen van wat speelgoed kan zijn en inspireert generaties.

4. Brick by Brick

Op het hoogtepunt van het industriële tijdperk gaat Alfred Carlton Gilbert all-in op een revolutionair stalen bouwspeelgoed dat generaties Amerikanen inspireert om groter te bouwen; decennia later creëert een worstelende Deense timmerman ‘s werelds grootste speelgoedimperium.

5. Order Out of Chaos

De Rubik’s 3D-puzzel van de Hongaarse professor Erno verovert de speelgoedwereld; Leslie Scott doet er alles aan om een iconisch bordspel met bouwstenen op de markt te brengen; Alexey Pajitnov zet alles op het spel om een obsessie voor videogames te lanceren op basis van een puzzel.

Plaats een reactie