Nieuws en informatie over speelgoed, verzamelen en popcultuur met trailers van nieuwe films, series, games en comics.

Space Oddity

Space Oddity domineerde de popcultuur eind jaren zestig, voorafgaand aan de eerste missie om op de maan te landen. Amerika investeerde sterk in de ruimtewedloop. Deze obsessie heeft gedurende het decennium en daarna tot veel culturele veranderingen geleid. Omdat de ruimterace een projectie van de toekomst was, veranderde het de popcultuur dramatisch.

Space Odyssey

Space Odyssey is een serie sciencefictionromans van de schrijver Arthur C. Clarke. De eerste roman werd gelijktijdig met de filmversie van Stanley Kubrick ontwikkeld en na de release van de film gepubliceerd.

2001: A Space Odyssey

Films veranderden de kijk op de ruimte. In 1968, een jaar voordat Neil Armstrong en Buzz Aldrin voet op de maan zetten, ging de film 2001: A Space Odyssey van Stanley Kubrick in première. De film ging over een ruimtereis naar Jupiter om een soort anomalie te onderzoeken en was een vooruitblik op wat er in de toekomst zou kunnen gebeuren. 2001: A Space Odyssey creëerde een trend van ruimtefilms en opende een nieuwe markt voor sciencefiction kaskrakers als Star Wars, Star Trek en Alien.

Veel films tonen futuristische technologie en thema’s die in vroegere samenlevingen buiten bereik lagen. De huidige technologie begint echter steeds meer op de technologie uit de oude films te lijken. De ruimterace had een aanzienlijk effect op de media en Hollywood tijdens de ruimterace, maar de effecten ervan zijn nog steeds zichtbaar.

Space Oddity

Space Oddity is een woordspeling van Space Odyssey. David Bowie schreef het nummer Space Oddity na het zien van de film 2001: A Space Odyssey. Space Oddity vertelt het verhaal van Major Tom, een astronaut die de communicatie met de aarde verbreekt en de ruimte in zweeft. David Bowie’s iconische personage Major Tom was gebaseerd op Dr. David Bowma uit de film.

Space Oddity werd voor het eerst uitgebracht op 11 juli 1969 door Philips Records als een 7-inch single en vervolgens als openingsnummer van zijn tweede studioalbum ‘David Bowie’, dat vanaf 1972 opnieuw werd uitgegeven als ‘Space Oddity’.

Plaats een reactie