Nieuws en informatie over speelgoed, verzamelen en popcultuur met trailers van nieuwe films, series, games en comics.

MediaDrome

MediaDrome is een beleving. Een culturele dagattractie voor jong en oud, gericht op televisie, film, musical, games en strips. Een wereld waarin nostalgie, heden­daag­se beeldcultuur en nieuwe trends tot leven komen.

De basis is een unieke collectie van ruim 120.000 items die hun oorsprong vinden in Nederlandse en buitenlandse tele­visieseries, films, strips, games en musicals vanaf het begin van de film in de vorige eeuw tot en met nu. De collectie blijft zichzelf ver­nieuwen met de laatste trends.

Verzamelen

Verzamelen is het bijeenbrengen van objecten in een collectie. Als verzamelobject kan eigenlijk ieder soort object dienen waar verschillende varianten van bestaan. Meestal heeft de verzamelaar een sterke gevoelswaarde bij de objecten.

Uit onderzoek is naar voren gekomen dat verzamelen voor kinderen een aangename hobby kan zijn, welke ook een aantal leerzame bijeffecten kan hebben. Er zijn menig onderzoeken geweest naar de effecten van het verzamelen. Het komt neer op dat kinderen al vroeg bekend worden gemaakt met sparen, de waarde ergens van in kunnen schatten, het mijn en dein. Een bijkomend voordeel is, dat het voor anderen op deze wijze makkelijker is om een persoonlijk cadeau te kiezen bij speciale gebeurtenissen. Het is wel belangrijk dat men bewust is dat het kind verzameld en het geen opgedrongen verzameling wordt.

MediaDrome de wereld van televisie, films, games, musicals en strips.

Adres

Passage Molenpoort 33a
6511 HS Nijmegen

Openingstijden

Woensdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.30 uur en zondag van 12.00 tot 17.00 uur

Plaats een reactie