Hoe worden Funko Pops gemaakt?

Funko is een Amerikaans bedrijf dat onder licentie popcultuurspeelgoed produceert. Funko staat vooral bekend om het produceren van gelicenseerde vinylfiguren en bobbleheads. Daarnaast produceert Funko gelicenseerde pluchen, actiefiguren en elektronische artikelen zoals USB-drives, lampen en koptelefoons. Het bedrijf werd in 1998 opgericht door Mike Becker en was oorspronkelijk bedoeld als een klein project om divers low-tech speelgoed met een nostalgisch thema te maken. Funko’s eerste vervaardigde bobblehead was van het restaurantreclame-icoon Big Boy.

De producten worden ontworpen op het Funko hoofdkantoor in Everett, Washington, en op andere locaties in de VS. Nieuwe figuren worden ontworpen met inbreng van licentiegevers, artiesten in de studio en fans via social media. Funko designers gebruiken ZBrush om digitale modellen te maken die worden herzien voordat ze worden omgezet in prototypesculpturen, die ter goedkeuring worden verzonden naar fabrikanten en licentiegevers. De voltooide figuren worden vervaardigd in fabrieken in China en Vietnam.

Een bezoek aan het hoofdkantoor van Funko in Washington om uit te zoeken hoe Funko beslist welke figuren ze maken, het creatieve proces en meer.

Funko’s creative director Sean Wilkinson bespreekt het proces achter het tot leven brengen van hun populaire Pop figuren.

Plaats een reactie