Funko Pops verkocht voor recordbedrag

Als het gaat om het verzamelen van Funko Pops, is het bezitten van een Golden Ticket een droom die uitkomt. Die droom is onlangs werkelijkheid geworden voor GrailMonster, die het hoogste bedrag ooit heeft neergelegd voor een van de meest zeldzame Funko Pops!

De epische deal werd donderdag 5 mei 2022 gesloten bij Chalice Collectibles in Californië, toen GrailMonster het zeldzame Golden Ticket – 2-pack kocht van een particuliere verkoper voor maar liefst $100.000! Deze zeldzame Funko Pop set bestaande uit Willy Wonka en een Oompa-Loompa is volledig in goud gemaakt. Funko produceerde er slechts 10, waarvan er 4 werden overhandigd aan fans tijdens de Funko Fundays op de San Diego Comic Con van 2016. De bezoekers van de Comic Con kregen een chocoladereep met de kans om een van de 10 Golden Ticket 2-packs te winnen. De overige 6 exemplaren zijn waarschijnlijk verdeeld over werknemers en partners van Funko.

Funko werd opgericht in 1998 en kreeg al snel een sterke positie in de jaarlijkse FanMerch markt van $500 miljard. In de afgelopen jaren is de belangstelling voor oudere Funko items en beperkte oplagen van 500 stuks of minder toegenomen, waarbij sommige verkocht werden voor bedragen tot $30.000. De aankoop van deze Golden Ticket – 2-pack voor $100.000 heeft echter het gemiddelde flink omhoog gebracht.

Plaats een reactie