Nieuws en informatie over speelgoed, verzamelen en popcultuur met trailers van nieuwe films, series, games en comics.

Superpowered: The DC Story

DC Comics is een geliefd en legendarisch onderdeel van de popcultuur geworden, zowel op papier als op het grote scherm. Met een nieuw tijdperk van verhalen vertellen in de franchise onder leiding van DC Studios co-CEO’s James Gunn en Peter Safran, vindt het bedrijf ook een manier om terug te kijken op zijn geschiedenis met Superpowered: The DC Story, een driedelige documentaire over het iconische stripboekbedrijf DC Comics.

De documentaire bevat meer dan 60 interviews van mensen die verbonden zijn met DC, waaronder Melissa Benoist, Greg Berlanti, Tim Burton, Mike Carlin, Lynda Carter, Henry Cavill, Kaley Cuoco, Gal Gadot, James Gunn, Patty Jenkins, Dwayne Johnson, Michael Keaton, Regina King, Zoë Kravitz, Jim Lee, Zachary Levi, Damon Lindelof, Tom Mankiewicz, Jason Momoa, Christopher Nolan, Robert Pattinson, Christopher Reeve, John Ridley, Margot Robbie, Bruce Timm, Michael E. Uslan en Mark Waid.

Superpowered: The DC Story werpt een blik op de invloedrijke nalatenschap van DC, waardoor fans het DC universum kunnen herontdekken en meer te weten kunnen komen over de oorsprong van het iconische stripboekbedrijf, zijn evolutie en zijn bijna negen decennia culturele impact op elk artistiek medium.

Episode 1: The Hero’s Journey

DC is al meer dan 85 jaar de thuisbasis van een universum met iconische personages en ongeëvenaarde verhalen, maar de oorsprong begon bij de briljante geesten die een trio superhelden creëerden: Superman, Batman en Wonder Woman. Van overleven tot heropleving, DC navigeert door de geboorte van de sidekick, ouderlijke zorgen na de Tweede Wereldoorlog en een bedrijfsovername te midden van een strijd om bij te blijven.

Episode 2: Coming of Age

Tijdens een periode van dalende stripverkopen zet een gedurfde zet het hele universum van DC op zijn kop, aangezien het bedrijf besluit om ook een gokje te wagen op een nieuwe Superman film. Terwijl rivalen dringende sociale kwesties beginnen aan te pakken, introduceert een vastberaden DC hun eerste Black Super Hero en doorbreekt verhaalgrenzen onder hun nieuwe imprint, Vertigo Comics, in de hoop stripboeken te laten rijpen tot een eeuwige kunstvorm voor volwassenen.

Episode 3: A Better Tomorrow

Een groep van diverse makers is het beu om buiten het gesprek te worden gehouden en richt Milestone Media op om personages en verhalen die voortkomen uit hun eigen ervaringen een stem te geven. Na meer dan acht decennia geschiedenis kijken DC-visionairs naar een toekomst die representatief is voor iedereen in hun steeds groter wordende universum.

Superpowered: The DC Story is vanaf donderdag 20 juli 2023 te zien op HBO Max.

Plaats een reactie