Nieuws en informatie over speelgoed, verzamelen en popcultuur met trailers van nieuwe films, series, games en comics.

Wie is Major Glory?

Major Glory is een superheld in tekenfilms van Cartoon Network. Hij is niet alleen Dexter zijn favoriete superheld, hij is ook de leider van The Justice Friends. In verschillende afleveringen van Dexter’s Laboratory is Major Glory te zien in de vorm van een actiefiguur.

Surprise! is het tweede deel van de 16e aflevering in seizoen 2 van Dexter’s Laboratory. In deze aflevering maakt Dexter zichzelf onzichtbaar om te zien wat zijn ouders voor zijn verjaardag hebben gekocht.

Dexter ligt in zijn bed en droomt over het nieuwe actiefiguur van Major Glory. Hij wordt wakker als zijn moeder hem een kom ontbijtgranen met een glas melk brengt. Dexter vraagt opgewonden naar zijn cadeautjes, en zijn moeder zegt “nee”. Later sluipt Dexter zijn kamer uit en gaat naar de kast in de slaapkamer van zijn ouders. Hij slaagt in zijn missie, maar wordt gestopt als zijn zus Dee Dee de weg blokkeert. Dee Dee vertelt Dexter dat ze van haar moeder de opdracht heeft gekregen om de cadeaus te bewaken en Dee Dee vertelt Dexter dat als hij langs haar wil komen, hij onzichtbaar moet zijn. Dit brengt Dexter op een idee en hij gaat naar zijn lab om zichzelf onzichtbaar te maken. Dexter sluipt dan de kast binnen en is behoorlijk teleurgesteld dat er geen cadeaus voor hem liggen.

Later gaan zijn ouders naar de speelgoedwinkel om Dexter zijn cadeaus te halen, en Dexter gebruikt dat als een kans om een Major Glory actiefiguur te krijgen. Hij sluipt onzichtbaar in de auto van zijn ouders en gaat met hen mee naar het winkelcentrum. In de winkel kijkt Dexter teleurgesteld toe hoe zijn ouders babyspeelgoed voor hem kopen, dat hij niet wil hebben. Dexter bekijkt een plank vol Major Glory actiefiguren en loopt naar hen toe. Zijn vader ziet het actiefiguur in de kar, en mama wijst het af en gooit het weg. Na de reis keert Dexter teleurgesteld terug naar huis en ziet dat er een verjaardagsfeestje voor hem aan de gang is. Dexter gaat op zoek naar zijn cadeas en krijgt een actiefiguur van Major Glory. Hij opent de doos en vliegt het figuur door het huis. De kinderen die toekijken schreeuwen allemaal van angst. De echte Major Glory springt uit de keuken en valt Dexter aan omdat hij wordt aangezien voor de superschurk The Invisible Phantom.

Figure Not Included is de 24e aflevering van het tweede seizoen van Dexter’s Laboratory. In deze aflevering ontwikkelt Dexter Major Glory actiefiguren om zich bij de Major Glory bende uit de buurt aan te sluiten. Als hij er geen heeft, komt Dexter op het idee om zelf Major Glory actiefiguren te maken, waar de Major Glory bende van zal opkijken. Ze komen er echter al snel achter dat de actiefiguren nep zijn, en Dexter komt in juridische problemen wanneer Major Glory merkt dat hij inbreuk op het auteursrecht heeft gepleegd.

Op een middag laten drie jongens elkaar hun Major Glory actiefiguren zien, maar ze worden onderbroken door Dexter. Hij laat ze een Major Glory figuur van papier zien, waardoor de jongens hem uitlachen. Beledigd loopt de Major Glory bende weg, waarbij een van hen tegen Dexter zegt dat hij een echte Major Glory actiefiguur moet kopen.

Thuis vraagt Dexter zijn moeder om een Major Glory actiefiguur voor hem te kopen. Zijn moeder zegt dat hij er een krijgt voor zijn verjaardag, waar Dexter bezwaar tegen heeft. In het laboratorium van Dexter kijkt hij verslagen naar zijn papieren actiefiguur en gooit het weg. Dexter legt de situatie uit aan Dee Dee en zij vertelt hem dat hij zijn eigen pop moet maken. Plots krijgt Dexter een idee en hij gaat aan de slag om zijn eigen Major Glory actiefiguur te maken.

De volgende dag rent de Major Glory bende over de stoep vliegend met hun figuren en worden opgehouden als ze Dexter zijn eigen Major Glory actiefiguur om hen heen zien vliegen, waardoor ze hun ogen uitkijken. Terwijl Dexter verteld over de functies, is de Major Glory bende onder de indruk van de functies die het figuur heeft. Vervolgens vragen ze Dexter of hij ook zo’n actiefiguur voor hen kan maken. Hij stemt ermee in, en die avond maakt Dexter meer actiefiguren van Major Glory in zijn laboratorium.

De volgende middag geeft Dexter de Major Glory bende hun actiefiguren, elk met aparte functies. Er ontstaat echter een ruzie tussen de jongens, omdat ze niet kunnen beslissen wiens actiefiguur beter is. Vervolgens zetten ze Dexter onder druk om hen figuren dezelfde krachten te geven, wat hij doet nadat hij alle drie de actiefiguren weer mee naar huis heeft genomen. Nadat Dexter de figuren heeft bijgewerkt, waarschuwt Computer hem dat de actiefiguren overbelast kunnen raken, terwijl hij zijn lab uit rent om terug te gaan naar de Major Glory bende.

Er ontstaat een gevecht tussen de drie Major Glory actiefiguren, en terwijl ze dat doen, worden de figuren overbelast en exploderen. Voordat de Major Glory bende Dexter uit hun groep schopt, verschijnt de echte Major Glory op zoek naar Dexter. Wanneer Dexter zichzelf aan hem voorstelt, neemt majoor Glory hem mee naar zijn advocaat, aangezien Dexter inbreuk op het auteursrecht heeft gepleegd.

The Justice Friends

The Justice Friends is een superheldenteam dat verschijnt in de tekenfilmserie Dexter’s Laboratory als titelloze korte tekenfilms van Justice Friends.

De personages begonnen als achtergrond- en ondersteunende personages in de Dial M for Monkey shorts als vertegenwoordigers van de superheldengemeenschap en vaak verslagen voordat Monkey de dag kon redden, ondanks hun grote krachten. Ze worden ook beschouwd als een parodie op The Justice League van DC Comics en The Avengers van Marvel Comics.

De leden van The Justice Friends verschenen voor het eerst in een aflevering van de terugkerende tekenfilm Dial M for Monkey in de Dexter’s Laboratory serie, waarin een intergalactische worstelaar genaamd Rasslor alle superhelden van de aarde uitdaagt tot een gevecht voor het lot van de wereld. De helden zijn allemaal verslagen behalve Monkey, die weigert te stoppen en het respect van Rasslor wint waardoor de aarde wordt gered. Op dit moment is het onduidelijk of de helden al deel uitmaken van een team.

De volgende keer dat we ze zagen, delen Major Glory, de Infraggable Krunk en Valhallen samen een appartement in de shorts van The Justice Friends. Er zijn nog meer Justice Friends, maar deze drie worden beschouwd als de hoofdpersonages. In de Dexter’s Laboratory aflevering ‘Last But Not Beast’ vechten zowel de Justice Friends als Monkey tegen een gigantisch monster, maar worden ze verslagen, waardoor Dexter en zijn familie het monster moeten verslaan. Dit is het laatste optreden van de Justice Friends als geheel, hoewel veel leden in de Powerpuff Girls aflevering ‘Members Only’ verschijnen als leden van de AWSM (Association of World Super Men).

Plaats een reactie