Nieuws en informatie over speelgoed, verzamelen en popcultuur met trailers van nieuwe films, series, games en comics.

Marvel Studios Legends

De Disney+ Original Series Marvel Studios Legends verteld over de epische superhelden en superschurken van de Marvel Cinematic Universe. Alle afleveringen van Marvel Studios Legends zijn te streamen op Disney+.

Legends kijkt terug op de grote en kleine momenten die Scott Lang transformeerden in de kleinste van de machtigste helden van de aarde. Scott neemt het op tegen krachtige tegenstanders, ontmoet de liefde van zijn leven en wordt de vader die hij voorbestemd was te zijn. Oh, en het is de Ant-Man die uiteindelijk de sleutel levert om Thanos te verslaan en het universum te redden. Hij is nogal een groot probleem.

Hank Pym en Janet Van Dyne waren de originele Ant-Man en Wasp, maar na een episch vertoon van moed was Janet voor altijd verloren… dat dacht Hank tenminste. Legends beschrijft de reis van Hank, terwijl hij verandert van toegewijde wetenschapper naar een overbezorgde vader. Uiteindelijk, met de hulp van de inbreker die held Scott Lang werd, redden Hank en zijn dochter Janet uit het Quantum Realm, en werd de opmerkelijke familie herenigd.

Haar hele leven werd Hope tegen de actie beschermd door haar overbezorgde vader, uitvinder Hank Pym. Maar toen de Pym Particles in verkeerde handen vielen, trainde Hope met tegenzin een dief genaamd Scott Lang om de Ant-Man te worden. Na verloop van tijd trok Hope zelf een pak en vleugels aan en veranderde ze in The Wasp. Legends volgt Hope’s reis, die leidt tot haar strijd aan de zijde van de Avengers.

Gewapend met een eigenwijze houding en een betrouwbare cassettespeler zorgde Peter Quill, ook wel bekend als Star-Lord, alleen voor zichzelf. Hij stal, sloeg en kuste zich een weg langs de sterren. Dat wil zeggen, totdat hij zijn echte familie vond: de Guardians of the Galaxy. Legends vertelt hoe Quill uitgroeide van een bange Terran jongen, ontvoerd door Ravagers, tot de charismatische leider van een aantal totaal geweldige helden.

Gamora groeide op in gevangenschap om de ultieme krijger te zijn van Thanos the Mad Titan en leek voorbestemd als schurk. Maar een opstandige wending tegen haar ontvoerder bracht Gamora ertoe samen te werken met de Guardians of the Galaxy, een bende buitenbeentjes die haar uitverkoren familie zou worden. Legends vertelt het verhaal van Gamora terwijl ze leert lief te hebben, en helpt de grootste bedreiging waarmee het universum ooit te maken heeft gehad, te dwarsbomen.

Het grootste deel van haar leven verlangde Nebula naar de bevestiging van Thanos, terwijl hij zijn kwade bevelen uitvoerde en samenzweerde om de helft van het universum te vernietigen. Maar het was Gamora’s liefde als zus die Nebula uiteindelijk tegen hun genocidale vader keerde en haar dwong zich bij de Guardians of the Galaxy aan te sluiten. Legends herinnert zich hoe Nebula transformeerde van een steenkoude moordenaar naar een held met een hart.

Kraglin, de tweede stuurman in Yondu Udonta’s bende stoere Ravagers, was bijna altijd een trouwe supporter van zijn blauwe kapitein. In de loop van hun confrontaties met Peter Quill en zijn excentrieke team groeide Kraglin uit van een trouwe volger tot een formidabele leider op zichzelf. Legends vertelt over de reis die Kraglin transformeerde in een bonafide Guardian of the Galaxy.

Rocket was het product van illegale genetische experimenten met een wasbeer, maar nadat hij zijn martelende verleden had overleefd, kwam hij aan de andere kant tevoorschijn als een crackpiloot met een snauwerige mond en een voorliefde om dingen te laten ontploffen. Legends herinnert zich hoe Rocket Raccoon uiteindelijk zijn unieke talenten gebruikte om het universum te helpen redden, samen met zijn uitverkoren familie, de Guardians of the Galaxy.

Groot is een pratende boom die slechts drie woorden kan uiten: I am Groot. En alleen in die specifieke volgorde. Maar Groot is ook een loyale vriend, een woeste krijger en een waardevol lid van de Guardians of the Galaxy. Legends herinnert zich hoe Groot zichzelf opofferde voor zijn uitverkoren gezin, terugkwam als een jong boompje, uitgroeide tot een mopperende tiener en zelfs zijn eigen arm opofferde om het handvat voor Stormbreaker te maken!

Kolonel Nick Fury is de director. Hij is de spion. Hij is de man achter de Avengers. En schijnbaar redt hij de wereld om de week. Legends volgt Fury’s opmerkelijke reis, terwijl hij tegen onhandelbare buitenaardse wezens vecht, zijn eigen dood in scène zet en een geheim wapen oproept om Thanos neer te halen. Laten we zeggen dat als je bij Nick Fury bent, je beter beide ogen open kunt houden.

Ze kent elk geheim en kan elke dreiging uitschakelen. Legends herinnert zich het spionage- en moedleven van voormalig Deputy Director Maria Hill. Ze vocht tegen een god in de Battle of New York. Ze nam het op tegen HYDRA toen het S.H.I.E.L.D. infiltreerde, met plannen om miljoenen te vermoorden. Hill heeft haar leven keer op keer op het spel gezet om vreemden uit alle hoeken van de wereld te redden, en ze is nog niet klaar.

Hoewel velen ertoe werden gebracht te geloven dat de vormveranderende Skrulls een kwaadaardig ras waren dat weinig meer dan verwoesting en dood achterliet, zochten ze pas hereniging nadat ze naar alle uithoeken van de Melkweg waren verdreven. Legends verteld het verhaal van de Skrulls, waarin ze vochten tegen het tirannieke Kree Empire met de hulp van Nick Fury en Captain Marvel.

Agent Everett Ross is de man die de Avengers onder controle hield, superkrachtige terroristen neerhaalde en zijn leven op het spel zette voor de koninklijke familie van Wakanda. Legends herbekijkt de reis van Ross, van CIA-rechtszaak tot gewetensvolle risiconemer die verraad zou kunnen plegen als dat betekent dat hij levens moet redden… zolang zijn ex-vrouw en huidige CIA-directeur hem niet als eerste te pakken krijgen.

In eerste instantie was James Rhodes sceptisch over de door technologie aangedreven ‘gunslinger act’’’ van Tony Stark, maar uiteindelijk besefte James Rhodes de waarde en het belang van de kruistocht van zijn goede vriend voor gerechtigheid en veiligheid als Iron Man. Legends herinnert zich de opmerkelijke reis van James Rhodes: van een loyale militair tot een onmisbaar lid van de Avengers die openlijk zijn regering uitdaagde voor de zaak van de vrijheid.

Legends kijkt terug op de groei van Wanda Maximoff en de unieke band die haar lot vormgeeft.

Legends kijkt terug op Vision’s zoektocht naar menselijkheid en liefde, aangevuld met onbaatzuchtige opoffering.

Legends kijkt terug op de reis van Sam die The Falcon werd en zijn uiteindelijke samenwerking met The Winter Soldier.

Legends kijkt terug op hoe Bucky Barnes werd veranderd in de ultieme moordenaar en uiteindelijk werd verlost.

Legends kijkt terug op de geschiedenis van agent Romanoff a.k.a. Black Widow.

Legends kijkt terug op hoe agent Sharon Carter alles riskeerde voor Steve Rogers en deed wat zij wist dat goed was.

Legends kijkt terug op het duivelse plan van Zemo om een oorlog tussen de Avengers zelf uit te lokken.

Legends kijkt terug op Loki’s evolutie van een machtsgekke slechterik naar een wezen met nobelere neigingen.

Legends kijkt terug op de geschiedenis van de Ten Rings organisatie en haar mysterieuze leider, The Mandarin.

Legends kijkt terug op de reis van de Tesseract, een krachtig object waar zowel schurken als helden naar op zoek zijn.

Legends kijkt terug op hoe Peggy Carter Captain America hielp en een van de oprichters werd van S.H.I.E.L.D.

Legends kijkt terug op de machtigste helden van de aarde bijeenkwamen om de gevechten te voeren die niemand anders kon voeren.

Legends kijkt terug op de heldendaden van de Ravagers en volgt de unieke reis van hun leider, Yondu.

Legends kijkt terug op hoe Hawkeye zijn unieke vaardigheden gebruikte om de Avengers te helpen de mensheid te verdedigen.

Legends kijkt terug op het verhaal van Doctor Strange’s reis van arrogante neurochirurg tot heldhaftige meester van tovenarij.

Legends kijkt terug op Wongs mystieke reis van beschermer van oude boeken tot beschermer van werelden.

Legends kijkt terug op Wanda Maximoffs vreemde reis van gelukkige huisvrouw tot de gevreesde Scarlet Witch.

Legendskijkt terug op Thor zijn reis van de verbannen Asgardiaanse prins naar een van de machtigste helden van de aarde.

Legends kijkt terug op de unieke reis van Jane Foster van buitenbeentje astrofysicus tot verdediger van de aarde.

Legends kijkt terug op Valkyrie’s verrassende reis van gevallen krijger tot koning van New Asgard.

Legends kijkt terug op hoe een eenzame empaat genaamd Mantis een Guardian of the Galaxy werd.

Legends kijkt terug op de epische evolutie van Bruce Banner van mens naar monster naar mythische held.

Legends kijkt terug op de epische reis van Drax van wraakzuchtige Destroyer tot Guardian of the Galaxy.

Legends kijkt terug op Shuri’s inspirerende reis van briljante uitvinder tot Wakandan krijger.

Legends kijkt terug op de buitengewone heldendaden van Wakanda’s felste vrouwelijke krijgers, de Dora Milaje.

Legends kijkt terug op T’Challa’s gedenkwaardige ambtstermijn als Wakanda’s meest geliefde beschermer, de Black Panther.

Legends kijkt terug op de mysterieuze oorsprong van de Time Variance Authority en scheidt de feiten van de fictie. Zijn de Time-Keepers echt een drietal goddelijke wezens die verantwoordelijk zijn voor de oprichting van de TVA? Of zouden het slechts kunstmatige boegbeelden kunnen zijn die bedoeld zijn om de identiteit te verdoezelen van een meesterbrein van vlees en bloed dat zowel duistere als eeuwenoude geheimen bezit? Deze aflevering van Legends bevat alle antwoorden.

Wie is Loki? Is hij een kerel in een groen pak met een voorliefde voor bedrog en verdorvenheid? Is hij eigenlijk een zij met blond haar die liever Sylvie wordt genoemd? Of zou Loki een overdreven gevoelige alligator kunnen zijn met hoorns en een voorliefde voor katten? Eerlijk gezegd is Loki al het bovenstaande – dankzij het bestaan van talloze varianten. Maar wat is een variant precies? Deze aflevering van Legends bevat het antwoord.

Plaats een reactie