Nieuws en informatie over speelgoed, verzamelen en popcultuur met trailers van nieuwe films, series, games en comics.

The Toys That Built America

The Toys That Built America is een Amerikaanse docuserie van HISTORY Channel dat bestaat uit 12 afleveringen verdeeld over 2 seizoenen.

HISTORY Channel breidde zijn populaire That Built-franchise uit met de vierdelige docuserie The Toys That Built America, die op zondag 28 november 2021 in première ging. The Toys That Built America vertelt het verhaal van de speelgoedgrootheden wiens verbeeldingskracht de lucht in ging om miljardenimperiums op te bouwen, de rivaliteit die aanleiding gaf tot de moderne speelgoedindustrie en de geschiedenis van de visionairs achter iconische producten zoals Monopoly en G.I. Joe.

The Toys That Built America keert terug voor een tweede seizoen om de onvertelde verhalen en rivaliteit te blijven beschrijven die aanleiding gaven tot de moderne speelgoedindustrie. Het seizoen van acht afleveringen, dat op zondag 23 oktober 2022 om op HISTORY Channel in première gaat, richt de lens op een nieuwe selectie van gedurfde visionairs, waaronder videogamepionier Nolan Bushnell, speelgoedinnovator Marvin Glass en vele andere makers achter de bestverkopende games, puzzels, poppen en actiefiguren van de geschiedenis terwijl ze miljardenimperiums bouwen tegen de achtergrond van een veranderende wereld in de 20e eeuw. Elke aflevering van een uur zit boordevol nostalgische producten, verrassende historische connecties, aangrijpende dramatische verhalen, ongelooflijke technologische doorbraken en een schat aan onverwachte feiten.

Plaats een reactie