Nieuws en informatie over speelgoed, verzamelen en popcultuur met trailers van nieuwe films, series, games en comics.

Grootste Funko Pop collectie ter wereld

David Mebane uit Knoxville, Tennessee verzamelt Funko Pops pas sinds 2014, maar hij koopt er tussen de 20 en 30 per week! Hij heeft nu de grootste verzameling Funko Pop figuren ter wereld verzameld, met een totaal van 7.095 vastgelegd in het Guinness World Records.

David begon ze voor het eerst te verzamelen in 2014 en begon zijn collectie met Jason Voorhees. Hij verzamelt echter al meer dan twintig jaar speelgoed uit horrorfilms. David bezit ook meerdere grails, zeldzame beeldjes die zeer gewild zijn. Hij vertelde dat hij Funko Pop begon te verzamelen omdat ze figuren uitbrengen van vele popcultuurgenres.

Het heeft hem ongeveer 10 jaar gekost om zijn Funko Pop collectie van 7.095 figuren samen te stellen Elke week zoekt David naar meer grails en de nieuwste coole drops. Hij en zijn vriendin houden een logboek bij van zijn verzameling en maken elke week foto’s, om te voorkomen dat hij dubbele koopt.

David zegt dat de totale waarde van zijn Funko Pop collectie ongeveer 1 miljoen dollar is. Hij vond het een eer toen hij Guinness World Records-titelhouder werd, en ook zijn vriendin, vrienden en familie waren onder de indruk.

In de toekomst wil David graag doorgaan met het laten groeien van zijn Funko Pop verzameling en zijn collectie horrorfilm speelgoed.

Plaats een reactie