Nieuws en informatie over speelgoed, verzamelen en popcultuur met trailers van nieuwe films, series, games en comics.

Funko POP! verzamelen

Funko Pops zijn het verzamelen waard als je een echte verzamelaar bent, maar de gemiddelde persoon kan beter eerst de voor- en nadelen afwegen. Sommige Funko Pops kunnen een goede investering zijn, maar er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden voordat je er een koopt.

De voordelen van Funko Pops verzamelen

Er zijn verschillende gevallen waarin Funko Pops behoorlijk waardevol zijn geworden en hun eigenaren een mooie winst hebben gemaakt. De meeste Funko Pop verzamelaars doen het echter niet voor het geld; het zijn echte verzamelaars. De grootste reden om te beginnen met het verzamelen van Funko Pops is dan ook vooral omdat je het leuk vindt. Een groot voordeel voor het verzamelen van Funko Pops is dat je een ruime keuze aan speelgoed hebt om te verzamelen en dat je nooit zonder opties komt te zitten.

Geld verdienen met Funko Pops

Als je wel geld wilt verdienen met het verzamelen van Funko Pops, dan is het kopen van een Funko Pop waarvan een beperkt aantal is geproduceerd de beste keuze. Zo worden er bijvoorbeeld speciale Limited Editions of Chase Pop varianten uitgebracht waarvan er slechts 10 zijn geproduceerd. Je moet echter wel geluk hebben om er een aan te kunnen schaffen en het is dan ook verstandig om je in deze markt te verdiepen zodat je er op tijd bij kunt zijn.

Limited Editions

Sommige Funko Pops worden uitsluitend voor promotionele doeleinden geproduceerd en zijn exclusief voor dat bedrijf of evenement. Dit zijn Limited Editions die je niet meer zult vinden als de promotie of het evenement is afgelopen. Door exclusiviteit zullen deze Funko Pops zeker in waarde stijgen. De grootste uitdaging is alleen om er een te bemachtigen voordat ze zijn uitverkocht.

Chase Pop Vinyl varianten

De verzamelaars zijn vaak op jacht naar nieuw uitgebrachte Chase Pop Vinyls. Chase Pop Vinyls zijn varianten op het reguliere karakter en worden in beperkte oplage geproduceerd. In sommige gevallen worden er hier slechts 10 van geproduceerd. De verschillen met het originele figuur en de Chase Pop varianten kunnen iets subtiels zijn als een andere haarkleur of compleet van goud gemaakt. Omdat er zo weinig van gemaakt zijn, stijgt de waarde onmiddellijk op het moment dat je er een aanschaft.

Waardestijging door beperkt aanbod

Een ding dat verzamelaars enthousiast maakt over het bezitten van een Funko Pop is het beperkte aanbod. Sommige Funko Pops worden onthuld tijdens een speelgoedbeurs of comic con, waar mensen in de rij staan ​​voor een kans om hun aankopen te doen voordat de beperkte release is uitverkocht. Het is misschien geen enorme sprong in waarde, maar alle Funko Pops zullen uiteindelijk in waarde stijgen. De herkenbare verzamelfiguren met een vierkante kop en zwarte ogen worden ook regelmatig uitgebracht als onderdeel van nieuwe films, series, games of comics.

Doosjes openen vermindert de waarde niet

Je kunt het doosje waarin je Funko Pop wordt geleverd openen zonder dat het de waarde verliest. In tegenstelling tot ander verzamelspeelgoed, zijn de Funko Pop display doosjes niet verzegeld. Dit is een groot voordeel, aangezien veel Funko Pop verzamelaars graag hun collectie tentoonstellen. Sommige verzamelaars tonen de verzamelfiguren bovenop de lege doosjes, terwijl anderen de verpakking los bewaren en het speelgoed op planken of in een vitrine opstellen.

Verschillende soorten Funko Pops

Als je een verzameling Funko Pops wilt beginnen, denk dan eerst na wat je precies wilt verzamelen. Er zijn op dit moment namelijk meer dan 20.000 verschillende Funko Pops. Ben je gek op Disney? Dan kun je beginnen met het verzamelen van gelicenseerde Disney personages. Ben je meer fan van Marvel of DC Comics? Dan kun je op zoek gaan naar je favoriete superhelden om te verzamelen.

Vaulted Funko Pops

Je kunt je ook richten op het kopen van Vaulted Funko Pops. Dit betekent dat de productie van deze Funko Pops wordt stopgezet, waardoor ze erg gewild zijn bij verzamelaars. Terwijl verzamelaars de Vaulted Funko Pops kopen in de veronderstelling dat het in waarde zal stijgen, is dit niet altijd het geval.

Nadelen van Funko Pops verzamelen

Er zijn een paar nadelen aan het kopen van Funko Pops, en dan gaat het voornamelijk om handelaars die alleen geïnteresseerd zijn in het doorverkopen van de figuren. Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op de verkoopwaarde van Funko Pops, zoals de populariteit en de vraag naar het exemplaar.

Exclusieve, Limited, Chase en Vaulted

Het nadeel voor het kopen van exclusieve, Limited, Chase en Vaulted Funko Pops is alleen als je afhankelijk bent van het doorverkopen van de Funko Pop voor een hogere prijs. Er is een kans dat je niet het verwachte rendement op de investering krijgt. De verkoopwaarde van Funko Pops hangt af van hoe populair het speelgoed is en of er meer vraag naar is wanneer de productie stopt.

Verkoop met originele doos

De meeste Funko Pop verzamelaars verwachten dat het originele doosje bij hun aankoop wordt meegeleverd. Omdat het openen van de verpakking de waarde van het speelgoed niet vermindert, is het gemakkelijk om het doosje kwijt te raken. Je kunt je Funko Pop nog steeds verkopen, maar het zal voor een lagere prijs zijn zonder het doosje.

Funko Pops verzamelen om geld te verdienen

Zoals met alles wat je besluit te verzamelen, is er altijd een reden om te beginnen met je verzameling. Als je het puur voor het geld doet, staat je een hobbelige rit te wachten. Het is bijna onmogelijk om te voorspellen welke Funko Pops waardevol zullen worden.

Serienummers vaak verwarrend

Het nummer in de serie staat vermeld op het doosje, maar dit kan verwarrend zijn aangezien de nummers opeenvolgend lopen in elke serie. Je kunt dus twee verschillende exemplaren hebben van verschillende lijnen met hetzelfde nummer. Je kunt ook eindigen met een onderbreking in de serienummers wanneer de lijn wordt onderbroken.

Funko Pops stijgen niet altijd in waarde

Funko Pops stijgen niet altijd in waarde. Als de exemplaren bijvoorbeeld exclusief, Limited, Chase en Vaulted zijn, is het bekend dat deze in waarde stijgen, maar kunnen vervolgens een plotselinge prijsdaling hebben. Je weet gewoon nooit hoe de prijzen zullen uitvallen.

Conclusie

Er zijn veel redenen waarom je zou kunnen besluiten om Funko Pops te verzamelen. Je kunt gemakkelijk beginnen met een paar goedkope Funko Pops. Vervolgens kun je aan de slag met een paar exclusieve, Limited, Chase en Vaulted als je de markt volgt.

Plaats een reactie