Nieuws en informatie over speelgoed, verzamelen en popcultuur met trailers van nieuwe films, series, games en comics.

Funko POP! collecties

Funko POP! figuren komen in verschillende categorieën en collecties uit vele genres. Hier zie je de volledige lijst van Funko POP! collecties op alfabetische volgorde.

POP! 8-Bit

POP! 8-Bit is een lijn van figuren uit andere series in een 3D-pixelachtige “8-bit”-vorm.

POP! Ad Icons

POP! Ad Icons is een lijn van figuren gebaseerd op bekende personages, mascottes en andere vertegenwoordigers van winkels, restaurants en merken.

POP! Air Force

POP! Air Force is een lijn van figuren van de Amerikaanse Air Force om degenen te herdenken die hard werken om de Verenigde Staten te beschermen.

POP! Albums

POP! Albums is een lijn gebaseerd op populaire muziekalbums. Op de achtergrond van de box is een albumcover te zien. De box bevat een of meer figuren om de afbeelding op de cover of bandleden na te bootsen ten tijde van de daadwerkelijke release van het album.

POP! Animation

POP! Animation is een lijn van figuren die gebaseerd zijn op alle vormen van geanimeerde media, zoals tekenfilms, animatiefilms en anime.

POP! AquaSox

POP! AquaSox is een lijn van figuren gebaseerd op de Everett AquaSox, een Minor League Baseball team in Everett, Washington. Het honkbal team is een samenwerking aangegaan met Funko voor een lijn van AquaSox figuren.

POP! Army

POP! Army is een lijn van figuren van het Amerikaanse leger om degenen te herdenken die hard werken om de Verenigde Staten te beschermen.

POP! Around the World

POP! Around the World is een lijn die verschillende plaatsen over de hele wereld belicht. Elke nieuw figuur is bedoeld om een deel van de essentie van die specifieke locatie vast te leggen. Elk figuur wordt geleverd met een verzamelspeld. Deze kunnen worden bewaard in het speciale paspoortboek dat door Funko voor de set is gemaakt.

POP! Art Covers

POP! Art Covers is een lijn die is gebaseerd op bekende kunstwerken. De box bevat een kunstzinnig figuur en op de achtergrond is het kunstwerk te zien.

POP! Art Series

POP! Art Series is een lijn van reeds bestaande POP! figuren uit andere lijnen met een artistieke all-over-print die iets afwijkt van elk ander figuur. Geen twee figuren zullen er precies hetzelfde uitzien.

POP! Asia

POP! Asia is een lijn van uitsluitend in Azië uitgebrachte vinylfiguren en bobbleheads die vele genres, films, tv-shows en beroemdheden uitbeelden.

POP! Basketball

POP! Basketball is een lijn van figuren van spelers uit de National Basketball Association, een professionele basketbalcompetitie in Amerika. De lijn begon als POP! Sports, maar omdat het voornamelijk NBA figuren uitbracht werd het in 2018 veranderd in POP! Basketball.

POP! Board Games

POP! Board Games is een lijn van figuren die zijn gebaseerd op iconische bordspellen.

POP! Books

POP! Books is een lijn van figuren die zijn gebaseerd op schrijvers van boeken of personages uit de verhalen van boeken.

POP! Boxing

POP! Boxing is een lijn van figuren die zijn gebaseerd op legendarische boksers.

POP! Candy

POP! Candy is een lijn van figuren die zijn gebaseerd op populair Amerikaans snoep.

POP! Christmas

POP! Christmas is een lijn van figuren uit de Peppermint Lane serie.

POP! Classics

POP! Classics is een nog niet uitgebrachte lijn met op dit moment slechts één figuur, Alex DeLarge. Er werden 12 exemplaren uitgedeeld, allemaal gesigneerd en met de hand genummerd door de CEO van Funko, Brian Mariotti, aan de grootste POP! verzamelaars destijds. Een bijgewerkt Alex DeLarge figuur werd later in 2016 uitgebracht in de POP! Movies lijn.

POP! Comedians

POP! Comedians is een lijn van figuren die zijn gebaseerd op stand-up comics en populaire comedians. De meeste figuren worden verkocht op de persoonlijke website van de betreffende comedian of via een andere niet-traditionele winkel.

POP! Comic Covers

POP! Comic Covers is een lijn die covers van stripboeken bevat. Deze zijn momenteel alleen van DC Comics, Marvel Comics en Star Wars. Alle figuren zijn verpakt in een grote displaydoos en hebben de stripcover als achtergrond.

POP! Comics

POP! Comics is lijn van figuren gebaseerd op personages uit stripboeken die niet van Marvel of DC zijn.

POP! Conan

POP! Conan is een lijn van figuren die zijn gebaseerd op cabaretier en talkshow presentator Conan O’ Brien. De serie bestaat uit Conan als personages uit de popcultuur. De figuren zijn verkocht tijdens Conan’s live-opnames bij San Diego Comic-Con sinds 2015.

POP! Custom

POP! Custom is een exclusieve lijn van “doe-het-zelf”-figuren officieel uitgebracht door Funko in 2014 op de Emerald City Comic-Con in Seattle, Washington.

POP! Die-Cast

POP! Die-Cast is een lijn uitgebracht in de zomer van 2021. Die-Cast figuren zijn gemaakt van metaal in plaats van plastic vinyl. Deze verzamelfiguren worden geleverd in een display van helder acryl met geëtste box-art en zijn bevestigd aan een basis om de zware figuren te ondersteunen.

POP! Digital

POP! Digital is een lijn van fysieke figuren die kunnen worden verkregen door inwisseling van een Grail, Legendary of Royalty Digital POP!.

POP! Disney

POP! Disney is een lijn van figuren die zijn gebaseerd op personages van Disney.

POP! Directors

POP! Directors is een lijn van figuren die zijn gebaseerd op bekende televisie- en filmregisseurs en producenten uit de geschiedenis.

POP! Drag Queens

POP! Drag Queens is lijn van figuren die zijn gebaseerd op verschillende dragqueens.

POP! Fantastic Beasts

POP! Fantastic Beasts is een lijn van figuren die zijn gebaseerd op personages uit de Harry Potter spin-off filmreeks Fantastic Beasts.

POP! Fantastik Plastik

POP! Fantastik Plastik is een lijn die zich richt op de rijke geschiedenis van het merk en bestaat uit enkele unieke en gelimiteerde figuren. De lijn was voorheen bekend als Spastik Plastik en de meeste worden rechtstreeks uitgegeven door de officiële online shop van Funko.

POP! Foodies

POP! Foodies is een subcategorie van POP! Ad Icons uit 2021, maar de nummering overlapt en is sindsdien niet samengevoegd.

POP! Football

POP! Football, ook bekend als POP! Soccer, bevat spelers van de wereldwijde sport. De meeste figuren komen uit de Premier League, ook wel bekend als de EPL (English Premier League).

POP! Funko

POP! Freddy Funko, beter bekend als POP! Funko, is een lijn van figuren die zijn gebaseerd op Funko’s officiële mascotte, Freddy Funko, gekleed in verschillende outfits en verschillende kleuren of met speciale items. Andere POP! figuren gecategoriseerd als Funko bevinden zich in de POP! Fantastik Plastik categorie.

POP! Game of Thrones

POP! Game of Thrones is een lijn van figuren die zijn gebaseerd op de populaire HBO serie Game of Thrones.

POP! Games

POP! Games is een lijn van figuren die zijn gebaseerd op personages uit games.

POP! Game Covers

POP! Game Covers is een lijn die covers van games bevat. Alle figuren zijn verpakt in een grote displaydoos en hebben de gamecover als achtergrond.

POP! GPK

POP! GPK is een lijn van figuren die zijn gebaseerd op Garbage Pail Kids, het debuut voor het merk Topps.

POP! Halo

POP! Halo is een lijn van figuren die zijn gebaseerd op personages uit de Halo games.

POP! Harry Potter

POP! Harry Potter is een lijn van figuren die zijn gebaseerd op personages uit de Harry Potter franchise.

POP! Heroes

POP! Heroes is een lijn van figuren die zijn gebaseerd op superhelden, superschurken en andere personages uit het universum van DC films.

POP! Hockey

POP! Hockey, ook bekend als POP! NHL, is een lijn van figuren gebaseerd op enkele van de meest bekwame en populaire spelers in de NHL (National Hockey League) in Noord-Amerika.

POP! Holidays

POP! Holidays is een lijn van figuren die zijn gebaseerd op personages uit tv-specials en films met een feestdagen thema.

POP! Icons

POP! Icons is een lijn van figuren die zijn gebaseerd op echte en fictieve, levende of dode iconen door de geschiedenis heen.

POP! League of Legends

POP! League of Legends is een lijn van figuren die zijn gebaseerd op personages uit de League of Legends games.

POP! Magic

POP! Magic is een lijn van figuren die zijn gebaseerd personages uit het populaire kaartspel Magic: The Gathering.

POP! Marines

POP! Marines is een lijn van figuren van Amerikaanse mariniers om degenen te herdenken die hard werken om de Verenigde Staten te beschermen.

POP! Marvel

POP! Marvel is een lijn van figuren die zijn gebaseerd op superhelden, superschurken en andere personages uit het Marvel Universum.

POP! Minis

POP! Minis zijn de op een na kleinste Funko POP! figuren beschikbaar. Ze zijn ongeveer 6,5 centimeter groot.

POP! MLB

POP! MLB is een lijn van figuren die zijn gebaseerd op de professionele honkbalorganisatie Major League Baseball. Het bestaat uit honkbalspelers van in totaal 30 teams, samen met spelers uit het verleden en mascottes.

POP! Monsters

POP! Monsters is een lijn van unieke monsters, ontworpen door Funko medewerkers in de stijl van Spastik Plastik figuren.

POP! Movie Posters

POP! Movie Posters, ook wel bekend als POP! Movie Covers, is een lijn die posters van films bevat. Alle figuren zijn verpakt in een grote displaydoos en hebben de filmposter als achtergrond.

POP! Movies

POP! Movies is een lijn van figuren die zijn gebaseerd op personages uit films.

POP! Myths

POP! Myths is een lijn van figuren die zijn gebaseerd op fictieve wezens. Om de lijn nog mysterieuzer te maken begint de nummering bij #14 in plaats van #01.

POP! My Little Pony

POP! My Little Pony is een lijn van figuren die zijn gebaseerd op personages uit de My Little Pony franchise.

POP! NASCAR

POP! NASCAR is een lijn van figuren gebaseerd op NASCAR coureurs (The National Association for Stock Car Auto Racing). NASCAR is een Amerikaanse autorace die vooral bekend staat om de stockcar-races. NASCAR figuren in raceauto’s kun je vinden in de categorie POP! Rides.

POP! Navy

POP! Navy is een lijn van figuren van de Amerikaanse marine om degenen te herdenken die hard werken om de Verenigde Staten te beschermen.

POP! NBA Mascots

POP! NBA Mascottes is een lijn van figuren die zijn gebaseerd op mascottes van de National Basketball Association, een professionele basketbalcompetitie in Amerika. Deze lijn staat los van de POP! Basketball figuren, die bestaat uit figuren van spelers uit de NBA.

POP! NFL

POP! NFL, ook wel bekend als POP! American Football is een lijn met bekende football spelers van de National Football League. De NFL is een professionele American football competitie bestaande uit 32 teams, verdeeld over de American Football Conference en de National Football Conference.

POP! Pets

POP! Pets is een lijn van figuren die zijn gebaseerd op vele rassen van huisdieren en dan voornamelijk honden en katten.

POP! Pusheen

POP! Pusheen is een lijn van figuren gebaseerd op de gelijknamige strip uit 2010, gemaakt door Claire Belton en Andrew Duff, met de beroemde gestreepte kat. Pusheen neemt veel verschillende vormen, poses en kostuums aan in deze lijn.

POP! Retro Toys

POP! Retro Toys is een lijn van nostalgische figuren die zijn gebaseerd op retro speelgoed figuren van het merk Hasbro.

POP! Rides

POP! Rides is een lijn van figuren gebaseerd op voertuigen van verschillende franchises. In het voertuig zit ook het bijbehorende figuur uit de betreffende franchise.

POP! Rocks

POP! Rocks is een lijn van figuren die zijn gebaseerd op muziekiconen uit heden en verleden.

POP! Royals

POP! Royals is een lijn van figuren die zijn gebaseerd op de koninklijke familie van Groot-Brittannië.

POP! Sanrio

POP! Sanrio is een lijn van figuren die zijn gebaseerd op de bekende kawaii figuren van het Japanse bedrijf, waaronder Hello Kitty en haar vrienden.

POP! Sci-Fi

POP! Sci-Fi is een lijn van figuren die zijn gebaseerd op personages uit sciencefiction films, series, games en comics.

POP! Sesame Street

POP! Sesame Street is een lijn van figuren die zijn gebaseerd op de personages uit de Sesamstraat franchise.

POP! SNL

POP! SNL is een lijn van figuren die zijn gebaseerd op personages uit de geschiedenis van de Saturday Night Live show.

POP! South Park

POP! South Park is een lijn van figuren die zijn gebaseerd op personages uit de South Park serie.

POP! Sports Legends

POP! Sports Legends is een lijn van figuren die zijn gebaseerd op de grootste atleten die ongeëvenaarde successen behaalden in de sportwereld.

POP! Stan Lee

POP! Stan Lee is een lijn van figuren die zijn gebaseerd op de Amerikaanse schrijver en stripauteur Stan Lee.

POP! Star Wars

POP! Star Wars is een lijn van figuren die zijn gebaseerd op personages uit de Star Wars films, series of comics.

POP! Television

POP! Television is een lijn van figuren die zijn gebaseerd op personages uit televisieseries.

POP! Tennis

POP! Tennis is een lijn van figuren gebaseerd op enkele van de meest bekwame en populaire tennissers in de geschiedenis. De lijn werd voor het eerst onthuld op de New York Toy Fair in 2020 en de eerste serie wordt genoteerd als “Tennis Legends”.

POP! The Muppets

POP! The Muppets is een lijn van figuren die zijn gebaseerd op The Muppets poppen van Jim Henson.

POP! The Vote

POP! The Vote is een lijn van figuren die zijn gebaseerd op de kandidaten in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016.

POP! Town

POP! Town is een lijn van figuren die samen komen met een gebouw die herkenbaar is van het betreffende figuur.

POP! Town Christmas

POP! Town Christmas is een sub-lijn van POP! Town met figuren en gebouwen uit de Peppermint Lane serie die licht kunnen geven.

POP! Trading Cards

POP! Trading Cards is een lijn van figuren met atleten en vergrote ruilkaarten uit de NBA- en NFL-series van Panini Prizm. Elk figuur past bij de achtergrond van de afbeelding op de kaart. De exclusieve Gold kaarten worden op een later tijdstip rechtstreeks door Panini verkocht.

POP! Trolls

POP! Trolls is een lijn van figuren die zijn gebaseerd op de trollen uit de Trolls films en series van DreamWorks.

POP! UFC

POP! UFC is een lijn van figuren die zijn gebaseerd op de vechters uit de Ultimate Fighting Championship.

POP! Uglydoll

POP! Uglydoll is een lijn van figuren die zijn gebaseerd op de speelgoedpoppen van speelgoedontwerpers David Horvath en Sun-Min Kim.

POP! VHS Covers

POP! VHS Covers is een lijn gebaseerd op covers van VHS videobanden. Op de achtergrond van de box is een cover te zien. De box bevat een of meer figuren uit de betreffende film.

POP! Wreck-It Ralph

POP! Wreck-It Ralph is een lijn van figuren die zijn gebaseerd op de personages uit Wreck-It Ralph films.

POP! WWE

POP! UFC is een lijn van figuren die zijn gebaseerd op de worstelaars uit de World Wrestling Entertainment.

POP! Zodiac

POP! Zodiac is een lijn van Freddy Funko figuren in de vorm van sterrenbeelden uit de westerse astrologie.

Laat een reactie achter om een Funko POP! collectie toe te voegen aan de lijst.

Plaats een reactie