De grootste verzameling Disney figuren

Het begon na een bezoekje aan Disneyland en sindsdien is Rien Vogelvang er nooit mee opgehouden: het sparen van Disney figuren. Inmiddels telt zijn verzameling er zo’n 30.000, die hij heeft verdeeld over drie schuren.

Na 23 jaar Disney figuren verzamelen vindt Aalsmeerder Rien Vogelvang het genoeg geweest. Niet omdat zijn ruim 30.000 items tellende collectie inmiddels compleet is, maar omdat hij simpelweg geen ruimte meer heeft. Als kleine jongen had Rien niets met Disney, maar toen hij in 2000 Disneyland in de Verenigde Staten bezocht, raakte hij bevangen door het virus. Zijn eerste items waren twee Donald Duck beeldjes en zeven jaar later stond de teller al op ruim 21.000.

Daarvoor had hij destijds al drie schuren nodig, maar door zijn kopjes en schoteltjes te verkopen, creëerde hij weer wat ruimte voor nieuwe aanwinsten. Zo’n 9.000 om precies te zijn, want vandaag de dag staat de teller op ruim 30.000 figuren. Voor hem is deze collectie nu helemaal compleet, maar als je kijkt naar wat over de hele wereld wordt gemaakt, is het nog niet de helft. Als hij alles wil hebben, dan moet hij nóg drie van die schuren bouwen.

Zijn verzameling trekt de nodige aandacht, ook van Disney liefhebbers uit het buitenland. Amerika, Engeland, ze komen overal vandaan. En Rien laat zijn collectie graag zien, wat ook door bezoekers wordt gewaardeerd. Al is het alleen al omdat hij er niets voor vraagt. Zo kreeg hij iemand op bezoek die onlangs in een ander museum was geweest en daar vijftien euro voor had betaald. Hij zei dat hij niet de helft had gezien van wat hij bij Rien zag. En wat er met zijn verzameling gebeurt als Rien er op een dag niet meer is? Hij heeft een testament laten maken. Dan gaat alles naar het Ronald McDonald huis, waar ouders bij zieke kindjes in het ziekenhuis kunnen blijven slapen

Plaats een reactie