Nieuws en informatie over speelgoed, verzamelen en popcultuur met trailers van nieuwe films, series, games en comics.

Collectables of collectibles

Collectables en collectibles zijn gemakkelijk te verwarren omdat ze zo op elkaar lijken en hun betekenissen liggen dicht bij elkaar. Collectables beschrijft items die kunnen worden ingezameld of opgehaald en collectibles beschrijft items die door liefhebbers als waardig worden beschouwd om te verzamelen.

De bijvoeglijke naamwoorden collectable en collectible hebben enigszins verschillende betekenissen, hoewel beide woorden items beschrijven die kunnen worden verzameld. Velen geloven dat collectable een spelfout is, omdat collectible veel vaker voorkomt. Collectible wordt ook vaak gebruikt als een zelfstandig naamwoord, zoals in Star Wars collectibles.

Er is wel weer een verschil tussen Brits-Engels en Amerikaans-Engels, en misschien ook een verschil tussen de beide spellingen. In Groot-Brittannië is er een duidelijke voorkeur voor collectable en in Amerika wordt collectible vaker gebruikt. Een Brits woordenboek geeft dan ook collectable als standaardspelling en collectible als minder gebruikelijke variant, en een Amerikaans woordenboek doet het omgekeerde, zij noemen collectible als standaard en collectable als spellingvariant.

Plaats een reactie