Nieuws en informatie over speelgoed, verzamelen en popcultuur met trailers van nieuwe films, series, games en comics.

Het verhaal van Toy Story

Toy Story gaat over speelgoed dat in het geheim levende, bewuste wezens zijn. Het verhaal begon in 1995 met een diverse groep speelgoed, waaronder de klassieke cowboypop genaamd Sheriff Woody en een moderne astronaut actiefiguur genaamd Buzz Lightyear. Dit is het verhaal van Toy Story.

Toy Story (1995)

Toy Story gaat over Andy Davis, een fantasierijke jonge jongen, die voor zijn verjaardag een nieuw Buzz Lightyear-actiefiguur krijgt, waardoor Sheriff Woody, een vintage cowboypop, denkt dat hij is vervangen als Andy’s favoriete speeltje. Terwijl hij om Andy’s aandacht strijdt, slaat Woody Buzz per ongeluk uit het raam, waardoor het andere speelgoed denkt dat hij Buzz probeerde te vermoorden. Vastbesloten om de zaken recht te zetten, probeert Woody Buzz te redden en beiden moeten ontsnappen uit het huis van de buurman Sid Phillips, die ervan houdt speelgoed te martelen en te vernietigen.

Toy Story 2 (1999)

In Toy Story 2 wordt Woody gestolen door de hebzuchtige speelgoedverzamelaar die Al McWhiggin. Buzz en een aantal van Andy’s speelgoed gaan op pad om Woody te redden, die inmiddels zijn afkomst als historische televisiester heeft ontdekt.

Toy Story 3 (2010)

Toy Story 3 volgt het speelgoed dat per ongeluk wordt afgeleverd bij de kinderdagverblijf Sunnyside Daycare, terwijl Andy zich klaarmaakt om naar de universiteit te gaan. Het speelgoed ontdekt dat al het speelgoed van Sunnyside Daycare wordt geregeerd door de sinistere teddybeer Lotso, terwijl Woody potentiële hoop op een nieuw huis vindt in de handen van Bonnie, een peuter uit de crèche die zorgt voor haar speelgoed.

Toy Story 4 (2019)

In Toy Story 4 leven Woody, Buzz en het andere speelgoed goed samen met hun nieuwe eigenaar Bonnie. Op haar eerste dag op de kleuterschool maakt Bonnie van afval een speelgoedvork, genaamd Forky. Woody, die de laatste tijd door Bonnie is verwaarloosd, neemt persoonlijk de taak op zich om Forky uit de gevarenzone te houden. Tijdens een roadtrip met de familie van Bonnie ontmoet Woody zijn oude vriendin Bo Peep en hij moet omgaan met de angst om een “verloren speeltje” te worden.

Plaats een reactie