Nieuws en informatie over speelgoed, verzamelen en popcultuur met trailers van nieuwe films, series, games en comics.

Weekblad Donald Duck 70 Jaar

Hoera! Weekblad Donald Duck bestaat 70 jaar! Het is nog altijd het meest gelezen stripblad van Nederland. Dat is bijzonder, want de concurrentie is groot. Dat was in 1952 wel anders. Toen waren er bijna geen tijdschriften voor kinderen. Dat kwam omdat werd beweerd dat ze ‘gevaarlijk’ en ‘slecht’ waren! Maar een grote Nederlandse uitgeverij (De Geïllustreerde Pers) trok zich daar niets van aan en besloot om op 25 oktober 1952 het stripblad Donald Duck te lanceren. Omstreeks 1980 was Donalds succes hier op een hoogtepunt. Toen werden er wekelijks meer dan 450.000 Duckjes gedrukt. Dat aantal is inmiddels weer gedaald, maar de oplage ligt nog altijd op zo’n 200.000 exemplaren per week!

In het begin werden de strips voor het blad uit Amerika gehaald en in het Nederlands vertaald. Maar door de jaren heen werden ook steeds meer verhalen in Nederland gemaakt door Nederlandse schrijvers en tekenaars. Zij voelen tenslotte het beste aan wat Nederlandse kinderen leuk vinden. In de expositie Storyworld Spotlight: Donald Duck leer je een aantal van deze Nederlandse schrijvers en tekenaars kennen. Je kunt ze hier op de vingers kijken en ontdekken hoe ze strips en illustraties maken van Donald Duck en andere Disney-helden.

Storyworld Spotlight: Donald Duck

Koop online je tickets met een startdatum en inlooptijd vanaf vrijdag 3 juni 2022. Een ticket voor Storyworld geeft gratis toegang tot de Spotlight-ruimte waar je de tentoonstelling over het Weekblad Donald Duck kunt bewonderen. Te bezoeken van 3 juni t/m 30 oktober 2022.

Plaats een reactie