Nieuws en informatie over speelgoed, verzamelen en popcultuur met trailers van nieuwe films, series, games en comics.

Star Wars: A New Hope in Concert

Beleef Star Wars: A New Hope epischer dan ooit met de iconische soundtrack volledige live uitgevoerd bij de film!

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest zal Star Wars: A New Hope in Concert presenteren, waarbij een volledige vertoning van de film wordt begeleid door de iconische Oscar®-winnende score van componist John Williams, live uitgevoerd tijdens de film. 

Maak je klaar voor een muzikale reis door het universum samen met Luke Skywalker, Jedi Obi-Wan Kenobi, de zelfverzekerde piloot Han Solo en het onmisbare droid duo R2-D2 en C-3PO. Ze bundelen de krachten van de Force om niet alleen het sterrenstelsel te redden, maar ook om Prinses Leia te bevrijden uit de greep van de mysterieuze Darth Vader.

De legendarische componist John Williams staat bekend om het componeren van de muziek voor alle negen films van de Star Wars-saga, te beginnen met Star Wars: A New Hope uit 1977, waarvoor hij een Academy Award® won voor Beste Originele Score. 

Stap in de wereld van lightsabers, de Rebel Alliance en de Force in combinatie met het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Deze unieke ervaring laat je Star Wars: A New Hope op een manier beleven die je maar eenmalig meemaakt!

Star Wars: A New Hope in Concert is op 31 mei en 1 juni 2024 te zien in Rotterdam Ahoy.

Rotterdams Philharmonisch Orkest

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest is geboren in de bioscoop: het werd in 1918 opgericht door musici die hun brood verdienden met het begeleiden van films in de Rotterdamse theaters. Met veel energie, lef en ambitie groeide het orkest uit tot één van de meest vooraanstaande van Europa. Tegenwoordig bereikt het Rotterdams Philharmonisch wereldwijd een miljoenenpubliek met online concerten en met tournees langs de beroemdste zalen – met de Doelen in Rotterdam als thuishaven. Trots op zijn afkomst is het orkest ook altijd muziek bij films blijven spelen: van klassiekers met Charlie Chaplin tot arthouse films tijdens het International Film Festival Rotterdam en blockbusters als Star Wars en Harry Potter.

Dirigent Ben Palmer

Ben Palmer is chef-dirigent van de Deutsche Philharmonie Merck in Darmstadt (2017-24) en het Babylon Orchester Berlin, hoofddirigent van het Orchestra da Camera di Pordenone en oprichter en artistiek directeur van Covent Garden Sinfonia.

Persoonlijk gemachtigd door John Williams om zijn filmmuziek in concert uit te voeren, en geprezen door Hans Zimmer als “een meesterklasse in dirigeren”, is Ben Palmer een van ’s werelds meest gevraagde specialisten in het dirigeren van live muziek bij filmbeelden. Met een repertoire van meer dan 50 films, variërend van lastige stille films zoals Metropolis en Modern Times tot de Star Wars-films en Harry Potter, verschijnt hij regelmatig op locaties zoals de Royal Albert Hall, KKL Luzern en het Concertgebouw Amsterdam.

Plaats een reactie