Nieuws en informatie over speelgoed, verzamelen en popcultuur met trailers van nieuwe films, series, games en comics.

Disney – Telling Timeless Stories

Mickey Mouse, Sneeuwwitje, Pinokkio: wie kent ze niet? Walt Disney Animation Studios weet generaties lang jong en oud te betoveren met de magie van animatie. In de grote internationale tentoonstelling Disney – Telling Timeless Stories krijg je een kijkje in de keuken van deze wereldberoemde animatiestudio.

Disney – Telling Timeless Stories biedt een uniek kijkje in het archief van de Walt Disney Animation Studios. Dit archief telt circa 65 miljoen originele tekeningen, schetsen, achtergrondschilderijen en storyboards van de begindagen van de studio tot nu. Het archief is niet open voor publiek en alleen voor intern gebruik. Tekenaars van de studio raadplegen het bijvoorbeeld ter inspiratie. 

100 jaar Disney

In het jaar dat de Walt Disney Animation Studio honderd jaar bestaat is een klein deel van dit reusachtige archief nu te bewonderen in de vorm van de tentoonstelling waar verdeeld over twee verdiepingen ruim 300 originele schetsen, schilderijen en concept- en animatietekeningen te zien zijn, aangevuld met filmfragmenten.

Creatieve proces achter iconische momenten

De tentoonstelling geeft zo een blik in de keuken van Walt Disney Animation Studios en toont het creatieve proces achter iconische momenten die in ieders geheugen gegrift zijn. Zoals van de gemene heks met de giftige appel in Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen (1937) of het moment waarop Elsa in Frozen (2013) haar cape weggooit en uit volle borst ‘Let it go’ zingt. Ook is er niet eerder getoond origineel werk van Walt Disney Animation Studios te bewonderen, bijvoorbeeld van Robin Hood (1973) en van Mickey Mouse in De Prins en de bedelaar (1990). 

De unieke kunstwerken laten een scala aan technieken zien: van potloodtekeningen voor Pinokkio (1940) en pasteltekeningen uit Fantasia (1940) tot digitale schetsen voor Frozen 2 (2019). En je krijgt zelf ook de kans om als verhalenverteller aan de slag te gaan! 

Disney – Telling Timeless Stories is van zaterdag 22 april tot en met zondag 10 september 2023 te bezoeken bij het Forum in Groningen.

Plaats een reactie