X-Men

De X-Men is een superheldenteam dat voorkomt in Amerikaanse stripboeken die zijn uitgegeven door Marvel Comics. Het team is gemaakt door kunstenaar Jack Kirby en schrijver Stan Lee, en was voor het eerst te zien op 2 juli 1963 in de eerste uitgave van het stripboek The X-Men. X-Men is een team van mutanten die worden geboren met een genetische eigenschap, het X-gen genaamd, waardoor ze bovenmenselijke krachten bezitten.

X-Men

Ik ben zelf niet de grootste fan van Marvel en DC, maar ik heb in mijn jeugd wel films op televisie gezien van de bekende superhelden. In de jaren 90 en 2000 keek ik vooral veel naar The Animated Series van X-Men, Superman, Spider-Man en Batman. Deze series waren regelmatig te zien op Nederlandse televisiezenders als Fox Kids, Jetix, Cartoon Network en Disney Channel. Mijn favoriete Marvel en DC superhelden zijn dan ook Wolverine, Superman, Spider-Man en Batman. Nadat ik dit actiefiguur van Wolverine had gekocht ben ik alle originele X-Men films in chronologische volgorde gaan kijken en heb er zeker van genoten!

X-Men verzameling

Superhelden staan bekend om de vele verschillende actiefiguren in alle soorten en maten. Mijn derde actiefiguur van een superheld was deze Wolverine uit de Marvel Legends lijn van het merk Hasbro uit 2022. Ik was op zoek naar een actiefiguur van Wolverine, maar kwam voornamelijk actiefiguren tegen van de moderne verschijning. In 2022 bracht Hasbro dit figuur uit dat gebaseerd is op The Animated Series van X-Men en dit is de vorm waarin ik Wolverine het meeste heb meegemaakt.

X-Men
MerkLijnCategorieJaar
HasbroMarvel LegendsComics2022
NaamSub-categorieGrootte
WolverineSuperheld15 cm