The Jetsons

The Jetsons is een Amerikaanse franchise van Hanna-Barbera Productions. De franchise volgt het leven van de Jetsons familie die bestaat uit vader George, moeder Jane, dochter Judy, zoon Elroy en hun huishoudrobot Rosie. De verhalen spelen zich af in de fictieve stad Orbit City.

Terwijl The Flintstones in een wereld leefden die een komische versie was van het stenen tijdperk, met machines die werden aangedreven door vogels en dinosaurussen, leven de Jetsons in een komische versie van een eeuw in de toekomst, met ingewikkelde robotconstructies, buitenaardse wezens, hologrammen en grillige uitvindingen.

The Jetsons

Vanaf 1997 konden we de hele dag genieten van verschillende cartoons op de televisiezender van Cartoon Network. Zo heb ik tijdens mijn jeugd bijna alle afleveringen van The Jetsons kunnen kijken op televisie. De films Jetsons: The Movie uit 1990 en Jetsons & WWE: Robo-Wrestlemania uit 2017 heb ik onlangs voor het eerst gezien en daarom zou ik graag de tekenfilmserie nog eens terugkijken. Ik ben op dit moment dan ook op zoek naar een DVD box met alle seizoenen van de tekenfilmserie. Er zijn daarnaast verschillende stripboeken uitgebracht van The Jetsons en deze hoop ik ooit nog in goede staat te bemachtigen.

The Jetsons verzameling

Deze poppen van The Jetsons zijn van het merk Applause en ik ben ze tegengekomen op Marktplaats. Ik had ze nooit eerder gezien en ze waren ook best wel prijzig, maar met het idee dat ze niet makkelijk verkrijgbaar zijn moest ik ze gewoon hebben. De oplettende kijker ziet dat alleen moeder Jane Jetson nog mist. Ik heb Google en verschillende marktplaatsen dan ook afgezocht en het lijkt erop dat Applause helaas nooit een pop van Jane heeft uitgebracht. Wellicht dat ik ooit nog andere actiefiguren of verzamelfiguren van de complete familie Jetson tegenkom en dat ik iemand anders blij kan maken met deze poppen.

The Jetsons
MerkLijnCategorieJaar
ApplauseThe JetsonsSeries » Cartoons1990
NaamSub-categorieGrootte
George JetsonVader18 cm
Judy JetsonDochter15,5 cm
Elroy JetsonZoon14 cm
Rosie the RobotRobot17,5 cm