The Addams Family

The Addams Family is een familie gecreëerd door de Amerikaanse cartoonist Charles Addams. De familie Addams is het tegenovergestelde van het ideale naoorlogse kerngezin uit de Amerikaanse middenklasse: een vreemde rijke familie die geniet van het griezelige en zich schijnbaar niet bewust of onbekommerd dat andere mensen ze bizar of beangstigend vinden.

The Addams Family

Ik geloof dat ik The Addams Family heb ontdekt door de tweede animatieserie uit 1992, die vanaf 1997 werd uitgezonden op het televisiekanaal Cartoon Network. Later werden ook de live-action films The Addams Family uit 1991, Addams Family Values uit 1993 en Addams Family Reunion uit 1998 te zien op televisie. Vanaf 2001 werd er nog een live-action serie uitgezonden op televisie door FOX. Ik ben blij dat het concept van deze familie nog steeds een succesformule is waardoor in 2019 en 2021 nieuwe animatiefilms zijn uitgebracht. Het succes is in 2022 nogmaals bewezen door de spin-off serie Wednesday van Netflix.

The Addams Family verzameling

In de zomer van 2022 waren we met Popfiguren aanwezig bij de Toyzone speelgoedbeurs in Amsterdam. Hier kwam ik voor het eerst The Addams Family actiefiguren tegen van Playmates Toys. Het ging om Gomez en Lurch nieuw op kaart, maar omdat ze nogal duur waren heb ik ze toch laten liggen. Eenmaal thuis aangekomen kreeg ik al spijt dat ik ze niet had meegenomen en ben direct het internet af gaan zoeken. Op Vinted heb ik uiteindelijk een mooie deal kunnen sluiten voor 5 figuren uit de serie, inclusief Thing en andere accessoires, nieuw in de verpakking.

Nu heb ik onlangs Granny Addams voor een redelijke prijs op Ebay kunnen kopen, dus bij de volgende fotoshoot kan ik deze meenemen in de serie. Op de achterkant van de verpakking uit 1992 staat ‘Coming Soon’ vermeld bij de figuren van Wednesday, Cousin Itt en een grotere versie van Thing, maar die actiefiguren zijn helaas nooit uitgebracht door Playmates Toys. Ik heb wel bestanden om een 3D print te maken van Wednesday en ben dan ook op zoek naar iemand die dit voor mij kan printen. Ben jij een ervaren 3D printer? Neem dan contact met mij op via het contactformulier.

The Addams Family
MerkLijnCategorieJaar
Playmates ToysThe Addams FamilySeries » Cartoons1992
NaamSub-categorieGrootte
Gomez AddamsVader11 cm
Morticia AddamsMoeder11,5 cm
Pugsley AddamsZoon8 cm
Uncle Fester AddamsOom10 cm
LurchButler11 cm
ThingHand1 cm