Tekken

Tekken is een Japanse franchise van Bandai Namco Entertainment. De franchise volgt de gebeurtenissen van het King of Iron Fist Tournament, georganiseerd door de Mishima Zaibatsu, waar vechters proberen het toernooi te winnen en controle te krijgen.

Tekken

In 1994 werd de eerste PlayStation console uitgebracht en enkele jaren later hadden mijn buren er een in huis. Ik speelde regelmatig met de buurkinderen en zo kwam ik voor het eerst in aanraking met de PlayStation. Het was weer een hele andere beleving dan de Nintendo door de 3D-computergraphics in de games. Een van de games die we vaak speelden was Tekken. Op een gegeven moment had ik genoeg zakgeld gespaard dat ik zelf een tweedehands PlayStation kon kopen. Een van de eerste games die ik kocht voor mijn PlayStation was Tekken 3. De daaropvolgende Tekken games heb ik gemist tot ik een PlayStation 3 kocht met onder andere Tekken 6. De meest recente game uit de reeks die ik heb gespeeld is Tekken 7 op de PC. Onlangs heb ik de film Tekken uit 2009 en Tekken 2: Kazuya’s Revenge uit 2014 gekeken, waarvan de eerste film zeker de moeite waard is!

Tekken verzameling

Van alle Tekken games heb ik de meeste uren doorgebracht in Tekken 3. Toen ik de Tekken 3 actiefiguren van Epoch Namco uit 1998 ontdekte, wist ik dat ze ooit toegevoegd zouden worden in mijn verzameling. Mijn favoriete vechters van de franchise zijn altijd Yoshimitsu en Paul Phoenix geweest. Het eerste actiefiguur die ik tegenkwam voor een redelijke prijs was Paul via een advertentie op Marktplaats en ik kocht hem dan ook direct. Ik zag Yoshimitsu wel regelmatig voorbij komen, maar dan in slechte staat en zonder zijn katana zwaarden. Uiteindelijk kwam ik op Vinted wel een mooi exemplaar tegen van Yoshimitsu met zijn zwaarden en die heb ik dan ook aangeschaft. Onlangs heb ik nog het actiefiguur van hoofdpersoon Jin in mijn handen gehad, maar voorlopig ben ik tevreden mijn huidige Tekken verzameling.

Tekken
MerkLijnCategorieJaar
Epoch NamcoTekkenGames1998
NaamSub-categorieGrootte
Paul PhoenixBiker17,5 cm
YoshimitsuSpace Ninja18 cm