Teenage Mutant Ninja Turtles

Teenage Mutant Ninja Turtles is een Amerikaanse franchise gemaakt door striptekenaars Kevin Eastman en Peter Laird. De franchise volgt Leonardo, Michelangelo, Donatello en Raphael, vier antropomorfe schildpadbroers getraind in ninjutsu die vechten voor gerechtigheid in New York City.

Teenage Mutant Ninja Turtles

De Teenage Mutant Ninja Turtles heb ik al in de vroege jaren 90 ontdekt toen de animatieserie uit 1987 te zien was op de Nederlandse televisie. Een goede vriend van de basisschool had ook verschillende videobanden van de TMNT die we samen meerdere malen hebben bekeken. Later werden de live-action films ook uitgezonden op televisie en omdat ik zo fan was van de films hebben we deze thuis opgenomen op videoband zodat ik ze elk moment kon terugkijken. Niet lang geleden heb ik alle live-action films van 1990 tot 2016 nog eens bekeken en ik kan nog net zo genieten van de Teenage Mutant Ninja Turtles als vroeger.

Teenage Mutant Ninja Turtles verzameling

Er zijn in al die jaren natuurlijk ontzettend veel verschillende actiefiguren en verzamelfiguren van de Ninja Turtles uitgebracht. Ik heb verschillende figuren van de TMNT in bezit gehad, maar op jonge leeftijd speelde ik voornamelijk met de 4 actiefiguren uit de Ninja Power lijn van Playmates Toys. Toen ik in 2017 mijn oude speelgoed figuren van zolder haalde heb ik de oude exemplaren van de Ninja Turtles in gebruikte staat verkocht op Marktplaats en heb ik uiteindelijk 4 nieuwe actiefiguren gekocht van NECA, die zijn gebaseerd op de eerste live-action films.

Teenage Mutant Ninja Turtles
MerkLijnCategorieJaar
NECATeenage Mutant Ninja TurtlesFilms2019
NaamSub-categorieGrootte
MichelangeloNinja16,5 cm
LeonardoNinja16,5 cm
DonatelloNinja16,5 cm
RaphaelNinja16,5 cm