Snoop Dogg

Calvin Cordozar Broadus Jr., professioneel bekend als Snoop Dogg, is een Amerikaanse rapper. Zijn bekendheid gaat terug tot 1992 toen hij met Dr. Dre ging samenwerken. Snoop Dogg heeft sindsdien meer dan 23 miljoen albums verkocht in de Verenigde Staten en 35 miljoen albums wereldwijd.

Snoop Dogg

Snoop Dogg is naar mijn mening meer dan een legendarische rapper. Het maakt niet uit aan wie je het vraagt, jong of oud, iedereen heeft de naam Snoop Dogg wel eens voorbij horen komen. Begin jaren 90 begon de rapper aan zijn muzikale carrière en eind jaren 90 hoorde ik als jonge jongen zijn muziek al regelmatig voorbij komen. In die tijd luisterde ik voornamelijk muziek via Nederlandse televisiezenders die videoclips op televisie uitzonden, waaronder The Box, TMF en later natuurlijk MTV. Ik begon pas actief met het luisteren van Snoop Dogg zijn muziek toen opensource downloadprogramma’s als KaZaA en LimeWire op het internet verschenen. Vervolgens zag ik hem in de jaren 2000 ook steeds meer in televisieprogramma’s en films verschijnen. Vanaf de jaren 90 ben ik Snoop Dogg in de gaten gaan houden en heb hem dan ook zien groeien van artiest tot acteur en ondernemer tot de internationale beroemdheid die hij vandaag de dag is.

Snoop Dogg verzameling

Als we het hebben over rappers en verzamelfiguren, dan was Snoop Dogg er al vroeg bij met zijn eigen poppen van het merk Vital Toys in 2002 en verschillende verzamelfiguren van SOTA Toys in 2003. Als groot liefhebber van hiphopmuziek mocht hij dan ook niet ontbreken in mijn verzameling. Voordat ik echt met mijn uitgebreide verzameling begon in 2017 was ik al vaker aan het zoeken naar actiefiguren van Snoop Dogg. Omdat deze figuren niet officieel zijn uitgebracht in Nederland waren ze voor mij dan ook moeilijk te vinden. Het eerste figuur van Snoop Dogg die ik toevoegde aan mijn collectie was een pop van Vital Toys die ik via Vinted had gekocht. De doos was na al die jaren wel beschadigd en zijn metalen ketting was verkleurd, maar gelukkig had ik nog een zilveren armband liggen die perfect gebruikt kon worden als ketting voor de 32 centimeter grote pop. Een nadeel van deze pop was wel dat hij te groot was in vergelijking met de rest van de figuren in mijn vitrine. Ik heb de pop dan ook in doos op mijn kast bewaard tot ik dit verzamelfiguur van SOTA Toys had gevonden op Vinted.

Snoop-Dogg
MerkLijnCategorieJaar
SOTA ToysSnoop DoggMuziek2003
NaamSub-categorieGrootte
Snoop DoggRapper22 cm