Samurai Pizza Cats

Samurai Pizza Cats is een Amerikaanse animeserie van Saban Entertainment, gebaseerd op de Japanse Kyatto Ninden Teyandee. Het verhaal volgt Speedy Cerviche, Polly Esther en Guido Anchovy, drie cyborg samoerai-katten die gezamenlijk bekend staan als de Samurai Pizza Cats. De drie hebben de opdracht om Big Cheese en zijn boosaardige handlangers te stoppen in hun pogingen om Little Tokyo over te nemen.

Samurai Pizza Cats

De Amerikaanse variant van de Samurai Pizza Cats werd een wereldwijde hit in de jaren 90 en werd in Nederland uitgezonden op het televisiekanaal Fox Kids. De serie bestaat uit 52 afleveringen en door een ongunstige uitzendtijd heb ik ongeveer de helft hiervan kunnen zien. Ik zou graag de complete anime willen kijken en ik ben op dit moment dan ook op zoek naar een DVD collectie met alle afleveringen van de televisieserie.

Samurai Pizza Cats verzameling

De figuren van Samurai Pizza Cats zijn moeilijk te vinden en ik heb er dan ook lang naar gezocht. Op Japanse websites werden ze wel aangeboden, maar omdat het om hoge bedragen gaat ben ik daar erg voorzichtig in. Op een gegeven moment kwam ik dit figuur van Speedy tegen op Marktplaats en ik heb hem zonder enige twijfel aangeschaft. Speedy is de hoofdpersoon in de Samurai Pizza Cats en mijn favoriete personage uit de serie. Het figuur van TenmongEX werd geleverd in doos met alle bijbehorende accessoires, waaronder zijn samoerai zwaarden, werpsterren en verwisselbare handen en gezichten. Ik zou de twee andere Pizza Cats ook wel willen toevoegen aan mijn verzameling, maar dit heeft voor mij geen prioriteit.

Samurai Pizza Cats
MerkLijnCategorieJaar
TenmongEXSamurai Pizza CatsSeries » Anime2012
NaamSub-categorieGrootte
Speedy CervicheKat12,5 cm