Rugrats

Rugrats, of Ratjetoe, is een Amerikaanse franchise gemaakt door Arlene Klasky, Gábor Csupó en Paul Germain voor Nickelodeon. De serie richt zich op een groep peuters; Tommy, Chuckie, Angelica en de tweeling Phil en Lil. Het verhaal volgt hun dagelijkse leven, meestal met levenservaringen die in de verbeelding van de hoofdpersonages veel grotere avonturen worden.

Rugrats

Rugrats werd vanaf 1994 uitgezonden door het televisiekanaal van de KRO en vanaf 2002 op het Nederlandse kanaal van Nickelodeon. Ik heb de tekenfilm dan ook alleen gezien op televisie in mijn jongere jaren. Er werd ook een vervolg uitgezonden genaamd All Grown Up! waarin de baby’s ouders zijn geworden, maar hier heb ik niet veel van meegekregen. In 2021 is Nickelodeon begonnen met een computer geanimeerde reboot van de originele Rugrats serie en deze heb ik ook helaas nog niet kunnen kijken. Wel heb ik kort geleden de films Rugrats The Movie, Rugrats Go Wild en Rugrats in Paris voor het eerst gekeken.

Rugrats verzameling

Via Marktplaats kwam ik terecht bij de Action Vinyls van The Loyal Subjects, die onder andere een lijn heeft met actiefiguren van jaren 90 Nickelodeon cartoons. Het is begonnen met de aanschaf van een tweedehands set die bestond uit Tommy en Arnold zijn vriend Gerald uit Hey Arnold!. Deze hebben enkele jaren in mijn vitrine gestaan in de hoop dat ik ooit de rest van de serie zou tegenkomen op online marktplaatsen of andere webshops uit Europa. Waarschijnlijk zijn de Action Vinyls van The Loyal Subjects niet zo bekend in Europa, want ik zag al die jaren niets voorbij komen. Uiteindelijk heb ik de resterende figuren, waaronder Chuckie Finster, via Ebay besteld in Amerika, ondanks de hoge kosten voor verzending, belasting en inklaring. Maar het was het allemaal waard om de verzameling compleet te maken!

Rugrats
MerkLijnCategorieJaar
The Loyal SubjectsNickelodeonSeries » Cartoons2018
NaamSub-categorieGrootte
Tommy PicklesBaby7,5 cm
Chuckie FinsterBaby7,5 cm