Monopoly

Monopoly is een bordspel met een economisch thema voor meerdere spelers. In het spel gooien spelers twee dobbelstenen om over het speelbord te bewegen, eigendommen te kopen en te verhandelen en ze te ontwikkelen met huizen en hotels. Spelers innen huur van hun tegenstanders, met als doel hen failliet te laten gaan.

Rich Uncle Pennybags is de mascotte van het bordspel Monopoly. Hij wordt afgebeeld als een gezette oude man met een snor die een kostuum draagt met een vlinderdas en hoge hoed. Uncle Pennybags staat in grote delen van de wereld bekend als de Monopoly Man of Mr. Monopoly.

Monopoly

Monopoly bestaat sinds 1935, is uitgebracht in 26 talen en honderden verschillende thema’s. Het is een van de bestverkochte bordspellen ter wereld en ook mijn favoriete bordspel. Iedereen houdt van geld verdienen en dat is uiteindelijk waar het spel allemaal om draait. Monopoly is een strategisch bordspel waarbij je toch een beetje geluk moet hebben, waardoor je uren zoet kunt zijn met het spel. Mijn voorkeur gaat uit naar de originele ouderwetse Nederlandse Monopoly en ik schuif dan ook graag aan tafel om een potje te spelen.

Monopoly verzameling

Mr. Monopoly is het gezicht van het bordspel en er zijn dan ook verschillende verzamelfiguren van Rich Uncle Pennybags gemaakt. Ik zag de Funko POP! van de Monopoly Man uit 2017 al regelmatig voorbij komen, maar omdat ik geen echte Funko verzamelaar ben ging ik op zoek naar andere verzamelfiguren van de vastgoedmagnaat. Ik ontdekte dat Funko ook een Wacky Wobbler bobblehead van Mr. Monopoly had uitgebracht in 1998 en Mystery Mini en Soda figuren in 2020. Mijn voorkeur ging uit naar de Soda versie en ik ging vervolgens op zoek naar een aanbieder met een redelijke prijs. Tijdens mijn zoektocht stuitte ik plotseling op een Mr. Monopoly designer figuur van het merk Mighty Jaxx en ik was direct verkocht. Dit figuur komt uit de OFF_WERK serie en is uitgebracht in 2022. Het laat zien hoe Uncle Pennybags eruit ziet in zijn vrije tijd en komt samen met zijn hondje. Mr. Monopoly is op dit moment een van mijn favoriete verzamelfiguren in mijn verzameling en een graag geziene gast in Villa Popfiguren.

Monopoly
MerkLijnCategorieJaar
Mighty JaxxOFF_WERKGames2022
NaamSub-categorieGrootte
Mr. MonopolyVastgoedmagnaat17 cm