Karate Kid

Karate Kid is een Amerikaanse franchise van Columbia Pictures Industries. De serie volgt de reis van verschillende tieners die door een ervaren mentor worden onderwezen in vechtsporten om voor zichzelf op te komen nadat ze zijn gepest.

Karate Kid

Actiefilms over vechtsporten waren voor mij als kind erg motiverend en ik heb in mijn jeugd dan ook echt genoten van The Karate Kid, 3 Ninja’s, Rocky en Bruce Lee films. Alle Karate Kid films uit de jaren 80 en jaren 90 waren regelmatig te zien op televisie en ik heb ze dan ook allemaal meerdere keren gezien. Op het moment dat de remake uit 2010 uitkwam heb ik de drie voorgaande films nog eens teruggekeken en dat ben ik weer van plan om te doen bij de release van de Karate Kid reboot in 2024. Ik heb helaas weinig vrije tijd over om series te kijken, maar Cobra Kai staat zeker nog hoog op mijn lijstje.

Karate Kid verzameling

Het Mr. Miyagi actiefiguur van Remco Toys is nog een parel die over is gebleven uit mijn kindertijd. We hadden ook een exemplaar van Daniel LaRusso, maar door het spelen met de actiefiguren is daar helaas weinig van over gebleven. Toch stond Mr. Miyagi daar eenzaam in mijn vitrine en ik wilde ook al een hele tijd Daniel San toevoegen aan mijn collectie. Op Marktplaats kwam ik op een gegeven moment een advertentie tegen van een verzamelaar bij mij in de buurt. Zij had nog een set van Mr. Miyagi en Daniel LaRusso in goede staat en ik ben dan ook snel langsgegaan om te kijken en ze vervolgens gelijk mee te nemen.

Nu had ik twee actiefiguren van Mr. Miyagi, maar bij mijn oude exemplaar werkte het mechanisme beter dan bij de nieuwe, alleen het hoofd en het uniform waren licht beschadigd. Daarom heb ik het hoofd en de karatejas van de nieuwe omgewisseld met mijn oude lichaam en is mijn Karate Kid verzameling compleet.

MerkLijnCategorieJaar
Remco ToysKarate KidFilms1986
NaamSub-categorieGrootte
Mr. MiyagiKaratemeester14,5 cm
Daniel LaRussoKarateleerling15 cm