Johnny Bravo

Johnny Bravo is een Amerikaanse tekenfilmserie gemaakt door Van Partible voor Cartoon Network. De cartoon volgt Johnny Bravo, een zonnebril dragende, gespierde macho man die bij zijn moeder woont en probeert vrouwen zover te krijgen dat ze met hem uitgaan, hoewel hij door zijn acties altijd tekort schiet.

Johnny Bravo

Cartoon Network is sinds 1997 te zien op de Nederlandse televisie. Tijdens mijn jeugd hadden we geen YouTube of streaming platformen en moest ik voor cartoons vooral de televisie aanzetten of videobanden afspelen. Als jonge jongen was ik dan ook voornamelijk op televisie aan het zappen tussen kanalen als Fox Kids, Nickelodeon en Cartoon Network. Een van de klassiekers van Cartoon Network is Johnny Bravo en omdat de afleveringen gemiddeld 10 minuten duren heb ik dan ook alle afleveringen van de 4 seizoenen meerdere keren gezien.

Johnny Bravo verzameling

Ik heb altijd al tekenfilmfiguren van Cartoon Network willen toevoegen aan mijn verzameling en ik hield dan ook regelmatig Ebay in de gaten, aangezien er in Nederland zeer weinig te vinden is. Het enige wat ik kon vinden waren kleine misvormde poppetjes van enkele centimeters groot. In 2020 kwam Funko met een gelimiteerde Funko POP! van Johnny Bravo, maar die gingen vanzelfsprekend voor hoge bedragen over de toonbank. Ik ben dan ook geen echte Funko POP! verzamelaar en had het er dan ook simpelweg niet voor over. In 2021 kwam Funko echter met een nieuwe uitgave van Johnny Bravo, maar dan met een spiegel en een kam in zijn handen. Deze werd wel in massa geproduceerd en was dan ook aan te schaffen voor een redelijke prijs.

Ik hou van gedetailleerde herkenbare figuren en ogen zijn een belangrijk punt om een personage te kunnen herkennen. Ik ben dan ook geen fan van Funko POP! figuren door de grote zwarte ogen die de meeste hebben. Echter is dat bij Johnny Bravo niet van toepassing omdat hij een zonnebril draagt, waardoor hij er echt uitziet als in de Johnny Bravo cartoons. Ik hoop wel dat er ooit nog een actiefiguur zal worden uitgebracht van Johnny Bravo, maar tot die tijd blijft deze Funko POP! in mijn collectie.

Johnny Bravo
MerkLijnCategorieJaar
FunkoCartoon NetworkSeries » Cartoons2021
NaamSub-categorieGrootte
Johnny BravoMacho13 cm