Jay and Silent Bob

Jay en Silent Bob zijn fictieve personages gespeeld door Jason Mewes en Kevin Smith in Kevin Smith’s View Askewniverse, een universum gecreëerd en gebruikt in de meeste films, series en comics die door Smith zijn geschreven en geproduceerd. In de films wordt getoond dat Jay en Silent Bob het grootste deel van hun tijd besteden aan het verkopen van marihuana voor de buurtwinkel.

Jay and Silent Bob

Ik ben gek op stoner films als Cheech & Chong, How High, Harold & Kumar en vele anderen. Stoner film is een subgenre van de comedy film en gaat voornamelijk om het recreatief gebruik van cannabis. Cannabisgebruik is over het algemeen een van de hoofdthema’s en een rode draad in het verhaal. Jay and Silent Bob ken ik eigenlijk alleen uit de Jay and Silent Bob filmreeks, maar ik ben zeker van plan om de Clerks films nog eens te kijken om te zien waar het uiteindelijk allemaal is begonnen.

Jay and Silent Bob verzameling

Helaas worden er niet veel actiefiguren gemaakt van deze niche en ik had er ook nooit echt naar gezocht. Per toeval kwam ik dan ook dit actiefiguur tegen van Silent Bob uit de Jay en Silent Bob 20th Anniversary serie van Diamond Select Toys. Het is een zeer gedetailleerd figuur en past met zijn 17 centimeter perfect in mijn verzameling. Ik heb helaas nog niet zijn maatje Jay kunnen vinden uit dezelfde serie, maar als ik die tegenkom zal ik ze zeker weer samenbrengen. Daarnaast zou ik graag nog actiefiguren van Cheech & Chong toevoegen aan mijn collectie.

Jay and Silent Bob
MerkLijnCategorieJaar
Diamond Select ToysJay and Silent BobFilms2014
NaamSub-categorieGrootte
Silent BobStoner17 cm