Inspector Gadget

Inspector Gadget is een franchise die in 1983 begon met de gelijknamige tekenfilmserie van DIC Entertainment. De franchise volgt de avonturen van een machtige maar domme cyborg politie-inspecteur genaamd Gadget, terwijl hij de criminele plannen van Dr. Claw en zijn organisatie M.A.D. onderzoekt en probeert tegen te houden. Geen van beide partijen is zich er echter van bewust dat het nichtje van Gadget echt verantwoordelijk is voor het dwarsbomen van M.A.D.

Inspector Gadget

De Inspector Gadget tekenfilm was in de jaren 90 voor het eerst te zien op het Nederlandse televisiekanaal Fox Kids. In 1999 kwam ook een live-action film uit van Disney met dezelfde naam en in 2003 kwam het vervolg van de eerste film: Inspector Gadget 2. In 2022 heb ik beide films nog eens teruggekeken en op dit moment staan er 2 seizoenen van een computer geanimeerde reboot op Netflix, die in mijn lijst staan om te kijken.

Inspector Gadget verzameling

Een actiefiguur van Inspector Gadget stond ook al een tijdje op mijn wishlist. Ik had de jaren 80 pop van het merk Galoob op het oog, omdat dit het meest geavanceerde en herkenbare figuur was. Maar deze werd weinig aangeboden en was ook nog eens erg prijzig. Op online marktplaatsen kwam ik dan ook voornamelijk McDonald’s figuren tegen die zijn gebaseerd op de bioscoopfilm. In 2019 ontdekte ik dat er een pre-order online stond voor nieuwe Inspector Gadget actiefiguren het merk Blitzway. Deze zag er nog beter uit dan de pop van Galoob en komt met onwijs veel gadgets en andere accessoires. Eenmaal uitgekomen in 2020 heb ik het figuur nieuw in doos aangeschaft en sindsdien staat hij tussen de rest van mijn actiefiguren in de vitrine.

Inspector Gadget
MerkLijnCategorieJaar
BlitzwayInspector GadgetSeries » Cartoons2020
NaamSub-categorieGrootte
Inspector GadgetDetective17,5 cm