Hey Arnold!

Hey Arnold! is een Amerikaanse franchise gemaakt door Craig Bartlett voor Nickelodeon. De serie draait om de vierde klasser Arnold Shortman, die bij zijn grootouders in een huurkazerne in de binnenstad woont. Het verhaal volgt zijn ervaringen tijdens het navigeren door het straatleven terwijl hij de problemen aanpakt die hij en zijn vrienden tegenkomen.

Hey Arnold!

Hey Arnold! heb ik voor het eerst gezien bij Villa Achterwerk, een kinderblok dat werd uitgezonden op het televisiekanaal van de VPRO. Vanaf 2002 kon ik de avonturen van Arnold en zijn vrienden verder volgen op het Nederlandse kanaal van Nickelodeon. Ik herkende mezelf erg in het verhaal van Arnold omdat ik ook op jonge leeftijd veel te vinden was op straat. Onlangs heb ik nog Hey Arnold!: The Movie en The Jungle Movie gezien en omdat de serie maar 5 seizoenen bevat, ben ik van plan om deze nog eens terug te kijken. Ik ben op dit moment dan ook op zoek naar een DVD box van de Hey Arnold! serie.

Hey Arnold! verzameling

Via Marktplaats kwam ik terecht bij de Action Vinyls van The Loyal Subjects, die onder andere een lijn heeft met actiefiguren van jaren 90 Nickelodeon cartoons. Het is begonnen met de aanschaf van een tweedehands set die bestond uit Arnold zijn vriend Gerald en Tommy uit Rugrats. Deze hebben enkele jaren in mijn vitrine gestaan in de hoop dat ik ooit de rest van de serie zou tegenkomen op online marktplaatsen of andere webshops uit Europa. Waarschijnlijk zijn de Action Vinyls van The Loyal Subjects niet zo bekend in Europa, want ik zag al die jaren niets voorbij komen. Uiteindelijk heb ik de resterende figuren, waaronder Arnold en zijn biggetje Abner, via Ebay besteld in Amerika, ondanks de hoge kosten voor verzending, belasting en inklaring. Maar het was het allemaal waard om de verzameling compleet te maken!

Hey Arnold!
MerkLijnCategorieJaar
The Loyal SubjectsNickelodeonSeries » Cartoons2018
NaamSub-categorieGrootte
Arnold ShortmanJongen7,5 cm
AbnerBiggetje2 cm
Gerald Martin JohanssenJongen9 cm