Dragon Ball Z

Dragon Ball is een Japanse franchise gecreëerd door Akira Toriyama in 1984. De serie volgt de avonturen van hoofdrolspeler Son Goku vanaf zijn jeugd tot volwassenheid terwijl hij traint in vechtsporten.

Dragon Ball Z

In het jaar 2000 verscheen daar Dragon Ball Z op de Nederlandse televisie en er ging een wereld voor mij open. Elke dag zat ik samen met mijn broer weer klaar voor de nieuwe afleveringen van Dragon Ball Z op het televisiekanaal Cartoon Network. In 2001 werd de serie uitgezonden door televisiezender Yorin en in 2003 was het plotseling over met de pret. Destijds was er nog weinig beeldmateriaal te vinden op het internet en ik probeerde dan ook zoveel mogelijk te downloaden via opensource downloadprogramma’s als KaZaA en LimeWire.

Ik bracht vaak een bezoek aan een stripboekenwinkel bij mij in de buurt en daar kwam ik de Dragon Ball manga boekjes tegen. Door middel van de manga ontdekte ik het verhaal van Son Goku in zijn jongere jaren. Ik werd steeds meer fan van de Dragon Ball franchise wat zelfs resulteerde in een van mijn eerste zelfgebouwde websites voor DBZ fans. Daarnaast speelde ik verschillende games op de Game Boy Color en PlayStation 1 samen met mijn buurjongen, die ook gek was van Dragon Ball.

Dragon Ball Z verzameling

Tijdens mijn jeugd heb ik een heleboel merchandise van Dragon Ball verzameld. Ik had onder andere kleding, een horloge en een heleboel posters van de anime serie. Op de kermis heb ik vroeger verschillende poppetjes van Dragon Ball personages gewonnen en ook een grote knuffel van Goku, die ik tot de dag van vandaag heb bewaard. Voor mijn verjaardag en andere feestdagen vroeg ik dan ook altijd dingen van Dragon Ball waardoor ik uiteindelijk een grote verzameling had van Dragon Ball actiefiguren. Omdat er toen veel gevochten werd met de actiefiguren is er helaas weinig van over gebleven, maar van mijn favoriete Bandai actiefiguur van Super Saiyan Goku heb ik nooit afstand kunnen doen.

Dragon Ball Z
MerkLijnCategorieJaar
BandaiDragon Ball ZManga » Anime1996
NaamSub-categorieGrootte
Son GokuSuper Saiyan14,5 cm