Disney Afternoon

Disney Afternoon was een twee uur durend programmablok met tekenfilmseries van Walt Disney Television Animation en bestond voornamelijk uit DuckTales en zijn spin-off series Darkwing Duck, TaleSpin en Chip ‘n Dale: Rescue Rangers.

Disney Afternoon

Disney Afternoon doet mij altijd denken aan zaterdagavond snack eten voor de televisie, want dat waren de momenten dat ik vroeger keek naar de tekenfilms van oom Dagobert met Kwik, Kwek en Kwak, superheld Darkwing Duck, Knabbel en Babbel in Chip ‘n Dale: Rescue Rangers en TaleSpin met personages uit Jungle Boek. Daarnaast heb ik altijd goede herinneringen aan de DuckTales games op de Nintendo en Game Boy Color. Recent heb ik nog DuckTales the Movie: Treasure of the Lost Lamp uit 1990 teruggekeken en kwam in 2022 een nieuwe live-action/computer geanimeerde film uit van Rescue Rangers.

Disney Afternoon verzameling

Mijn favoriete personage uit Disney Afternoon is Darkwing Duck en ik hield de online marktplaatsen al enige tijd in de gaten voor het vintage actiefiguur van Playmates Toys. Jammer genoeg was er weinig aanbod en wanneer ik er een voorbij zag komen was deze in slechte staat. Totdat Funko een nieuwe lijn presenteerde met personages uit Disney Afternoon cartoons. Het actiefiguur van Darkwing Duck was online op dat moment helaas nergens meer verkrijgbaar in Europa en daarom heb ik hem besteld in Australië voor een redelijke prijs. Niet veel later kwam ik op Vinted het actiefiguur van Dagobert Duck tegen uit deze lijn van Funko en die heb ik natuurlijk gelijk toegevoegd aan mijn verzameling. Wanneer ik meer actiefiguren tegenkom uit Disney Afternoon series zal ik ze vanzelfsprekend toevoegen aan deze pagina.

Disney Afternoon
MerkLijnCategorieJaar
FunkoDisney AfternoonSeries » Cartoons2017-2019
NaamSub-categorieGrootte
Darkwing DuckDarkwing Duck9,5 cm
Dagobert DuckDuckTales11 cm